НОВИНИ

Недоволство в Несебър - транспортни фирми вдигат многократно цените

bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 06.02.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Регионални
Слушай новината

Напрежение в Несебър заради високите цени на междуградския транспорт. Според местни жители през последните дни съмнително се е повишила цената на ученическите карти, след решението на правителството да отпусне средства, с което учениците да се възползват от 70% намаление на цените.

Разбрала за отстъпката от 70% за ученическите карти, Мария Господинова остава изненадана, че два дни по-късно цената се е променила.

"288 лв. е основната карта на 1 февруари, от която изчисляват 70%, ученическата става 86 лв. На 3 февруари този ценоразпис изчезва от сайта. Винаги в ценоразписа са били три графи обикновена карта, ученическа, пенсионерска, на 4 февруари стават четири, в четвъртата графа се появява 507 лв., от която смятат 70% и ученическата става 145 лв.", каза Мария Господинова.

От фирмата превозвач обясняват съмнителното понижение, а после покачване на цената така:

"1 и 2 февруари имаше допусната една техническа грешка, поради което наистина са продавани такива карти. Редовната цена никога не е била променяна. Ние досега сме давали много по-големи отстъпки. Не гледайте тези 500 лева", каза Таня Бойчева, управител на фирмата превозвач.

Сега фирмата превозвач ще изпратя писмо до Министерството на транспорта, което да установи дали има грешка в ценообразуването и ако бъде доказана, обещават да възстановят разликата в парите на хората.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар избухна на турското пристанище Искендерун след днешните земетресения
Пожар избухна на турското пристанище Искендерун след днешните земетресения
Българските спасителни екипи пристигнаха в Турция
Българските спасителни екипи пристигнаха в Турция