НОВИНИ

Шофьор без книжка се вряза в магазин в центъра на Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 06.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Лек автомобил се вряза в магазин в центъра на Бургас. Оказа се, че шофьорът е без книжка. Като по чудо няма пострадали хора, нанесените щети обаче са за хиляди левове.

28-годишният шофьор от Ямбол се движил с изключително висока скорост по тясната и пълна с паркирани автомобили улица, разказват свидетели. Не успял да вземе завоя, колата се врязала в магазина и спряла на метър от продавачката, която по-късно заради силния стрес била освободена от работа.

„Добре, че не е била в тази час на магазина, била е зад щанда, далеч, но хвърчали са стъкла навсякъде, уплашена е", разказа Елена Илиева, собственик на магазина.

Въпреки че районът е изключително оживен по обяд, в момента на инцидента хора по тротоара е нямало. Кашпи, изградени на тротоара, попречили на автомобила да влезе по-навътре в магазина.

„Ние сме ги слагали да се предпазваме точно от такива неща. Те са хванати с циментови болтове, за земята, направено и пак не удържаха. Много идват отгоре засилени, ядосани, защото тук е наказателният паркинг и като се ядосат...", коментира Пламен Илиев, собственик на магазина.

Шофьорът на автомобила прибирал баща си от преглед в близката болница, когато се врязал в магазина.

„Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като и двете проби са били отрицателни. Констатирано е, че същият е неправоспособен водач, който никога не е притежавал свидетелство за правоуправление", заяви Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Заради шока от катастрофата шофьорът припаднал. Откаран е за преглед в болницата и освободен за домашно лечение.

Автор и снимки: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус не смята да продава Пол Погба
Ювентус не смята да продава Пол Погба
Левски пусна в продажба билетите за мача с Черно море
Левски пусна в продажба билетите за мача с Черно море