НОВИНИ

Нефтохимик 2010 срази Левски насред София и взе аванс в полуфиналната серия в НВЛ

Полуфиналният сблъсък между Нефтохимик 2010 и "сините" продължава на 7 април (неделя) с мач №2 от серията, който ще се проведе в зала "Младост" в Бургас. Играе се до три победи от пет мача

bnt avatar logo
от БНТ
21:26, 04.04.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Нефтохимик 2010 Бургас надигра Левски с 3:1 (15:25, 25:23, 25:18, 27:25) гейма като гост в първия дуел между двата тима от полуфиналния им сблъсък в плейофите на Националната волейболна лига (НВЛ).

В столичната зала "Левски София" мачът стартира по-добре за домакините, които спечелиха категорично откриващия сет, но след това бургазлии подобриха представянето си и в крайна сметка се добраха до успех, който им позволи да започнат победоносно серията.

Домакините започнаха устремно след силна серия от сервис на Венислав Антов поведоха убедително при 13-5. Кошмарното начало принуди Мартин Стоев да предприеме рокади в своя състав, но въпреки тях "сините" продължиха да контролират изцяло събитията на игрището и след 25:15 затвориха първата част.

Във втората обаче гостите от Бургас стабилизираха играта си, а добрите изяви на Иван Раич и Бранимир Грозданов им позволиха да се откъснат в резултата и въпреки че пропуснаха два сетбола, при третия шампионите сториха необходимото, за да изравнят геймовете след 25:23.

Това вдъхна увереност на състезателите на Нефтохимик 2010, които стартираха уверено третата част, повеждайки със 7:1 точки, а до края те поддържаха солидна преднина в точките, която им позволи да стигнат до пълен обрат в двубоя след 25:18.

В рамките на четвъртия сет и двата тима направиха опит да изградят добра преднина, но силите отново бяха изравнени при 21:21. В заключителните епизоди на гейма обаче бургазлии демонстрираха характер, за да сложат точка на спора след 27:25.

За победителите Иван Раич бе над всички със своите 25 точки, докато с 15 се отчете Розалин Пенчев, въпреки че той откри актива си едва във втората част.

От другата страна за Левски с 16 пункта приключи Венислав Антов, 15 прибави Майкон Морейра, а с 14 завърши Владимир Гърков.

Полуфиналният сблъсък между Нефтохимик 2010 и "сините" продължава на 7 април (неделя) с мач №2 от серията, който ще се проведе в зала "Младост" в Бургас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследването в Агенция "Митници": Четирима са обвинени за участие в престъпна група (ОБЗОР)
Разследването в Агенция "Митници": Четирима са обвинени за участие в престъпна група (ОБЗОР)
Свръхмодерни камери с изкуствен интелект на морето преди старта на сезона
Свръхмодерни камери с изкуствен интелект на морето преди старта на сезона