НОВИНИ

Нефтохимик не срещна затруднения срещу Берое

ВК Нефтохимик 2010 Бургас
Снимка: Start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:33, 04.02.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Нефтохимик 2010 надигра без никакви проблеми Берое 2016, записвайки победа с 3-0 и девета победа в шампионата този сезон, съобщиха от Националната волейболна лига.

Бургазлии домакинстваха дългоочакваното дерби срещу тима от Стара Загора и успяха да “си го върнат” за загубата с 2-3 от първия полусезон по блестящ начин, доминирайки на игрището през целия двубой.

Силната игра на сервис и добре организираната атака се оказаха ключови за успеха на Нефтохимик, докато Берое, в отъствието на голямата си звезда Спас Байрев, имаше проблеми във всички аспекти на играта.

Аксел Трухчев грабна за трети пореден път приза за Играч на мача, помагайки за победата на своя отбор със силно представяне на сервис и успешни атаки в ключови моменти.

Нефтохимик поведе ударно с 8-2 в началото на първия гейм и успя да поддържа ритъма (15-8). Берое успя да притисне за момент съперника си (21-18), показвайки характер, но силите на момчетата, водени от Мирослав Живков, стигнаха само за 21-25.

С Трухчев на линията за начален удар, Нефтохимик стартира по най-добрия възможен начин и във втория гейм, повеждайки с 11-1. С разконцентрирано посрещане, закономерно атаката на гостите страдаше и те не успяха да затруднят опонентите си в нито един момент, губейки на 10.

За радост на ст.треньора на домакините Атанас Петров, неговите състезатели не допуснаха спад на концентрацията в третия гейм, повеждайки с 8-5. Без никакви проблеми, бургазлии увеличиха разликата за 16-8, като минути по-късно се поздравиха и за крайния успех при 25-13.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надежда Йорданова, ДБ: Съдебната реформа остава на най-високо място в дневния ред на обществото
Надежда Йорданова, ДБ: Съдебната реформа остава на най-високо място в дневния ред на обществото
Въпреки солидните харчове Челси не успя да победи Фулъм в лондонското дерби
Въпреки солидните харчове Челси не успя да победи Фулъм в лондонското дерби