НОВИНИ

Нефтохимик ще търси изравняване в серията срещу ЦСКА, Левски и Хебър започват спора за място на финал в НБЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:04, 12.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
нефтохимик търси изравняване серията цска левски хебър започват спора финал нбл
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Вчера бе даден старт на полуфиналните плейофи в Националната волейболна лига (НВЛ) при мъжете с мача между Нефтохимик 2010 Бургас и ЦСКА, в който "червените" взеха аванс в битката за място на финала след драматична победа с 3:2 (25:22, 25:23, 22:25, 18:25, 15:10) гейма в зала "Младост".

Тази вечер от 17.45 часа двата тима ще се срещнат отново във втория дуел помежду си, като бургазлии са задължени да търсят победа, ако искат да съхранят шансовете си за участие в големия финал.

Нов успех за "червените" пък ще ги доближи само на крачка от класиране за първи финал в родното първенство от 2017-а година насам. Още една победа би била наистина от огромно значение за волейболистите на Александър Попов, които ще имат домакинско предимство в третия и евентуалния четвъртия двубой от серията.

Малко по-късно тази вечер от 20.15 часа в зала "Левски София" пък предстои да бъде дадено начало и на другия полуфинален сблъсък, в който един срещу друг се изправят отборите на Левски и шампиона Хебър Пазарджик.

И двата отбора преминаха сравнително лесно през четвъртфиналите, а освен това се намират и в серия от поредни победи, като при "сините" техния брой е 8, а при "тигрите" 7.

Левски спечели и двата двубоя срещу Хебър в рамките на редовния сезон, а и с домакинското предимство на своя страна момчетата на Николай Желязков имат пълното право да мечтаят за първо класиране за финал от сезон 2008/09.

Междувременно гостите от Пазарджик определено показаха някои колебания в хода на кампанията до момента, но въпреки това остават сериозен фаворит за спечелване на трета поредна титла на България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Няма да подкрепим Росен Желязков
Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Няма да подкрепим Росен Желязков
Йордан Цонев: Най-вероятно ДПС ще подкрепи Росен Желязков
Йордан Цонев: Най-вероятно ДПС ще подкрепи Росен Желязков