НОВИНИ

Неостаряващият Леброн Джеймс (ВИДЕО)

След златото в Пекин и Лондон, най-резултатният играч в историята на НБА гледа отново към него.

неостаряващият леброн джеймс видео
bnt avatar logo
от БНТ
09:38, 28.07.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Сърбия и САЩ се изправят един срещу друг в супер дербито на олимпийския баскетболен турнир. Леброн Джеймс и Никола Йокич ще премерят сили на стадион "Пиер Мороа" в Лил.

"Това, на което се наслаждавам най-много в нашия спорт е битката на игрището. Просто обичам да се състезавам, без значение дали ще спечеля или загубя. Смятам, че всички ние искаме да усетим това чувство - да се бориш за победата", започна суперзвездата на САЩ.

"Обичам това, което правя и обичам да вдъхновявам хората, които искат да успеят. Мисля, че е страхотно да бъдеш в тази позиция", категоричен бе Джеймс.

"За мен означава много да знам, че съм повлиял на толкова много хора по света. Обичам да играя баскетбол и го правя с огромна страст. Винаги съм се опитвал да се държа с огромно уважение на паркета и извън него и да бъда пример за подражание на хората", сподели крилото на ЛА Лейкърс.

За 39-годишният Леброн Игрите в Париж далеч няма да бъдат първата му поява на олимпийската сцена. Дебютът му идва още в Атина през 2004 г, когато американците остават с бронзовите медали. Пекин 2008 и Лондон 2012 обаче Джеймс и съотборниците му се реваншират и на два пъти стигат до златото. Сега най-резултатният играч в историята на НБА гледа отново към него.

"Какво очаквам от Игрите във Франция? Много вълнение и оспорвани битки. Много отбори очакват с нетърпение този момент, защото олимпийските игри се случват веднъж на четири години. Всички тимове тренират здраво за това състезание, но ние също сме подготвени", каза още той.

"Да играя за САЩ е наистина уникално. Невероятно е, че отново мога да облека националната фланелка и да представям страната си тук в Париж. Това означава много за мен и съм готов за предизвикателството", завърши Леброн Джеймс.

Вижте целия материал във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добро утро, Париж! - 28.07.2024 г. (ВИДЕО)
Добро утро, Париж! - 28.07.2024 г. (ВИДЕО)
Ивелин Михайлов: Искам да стана водач на ПГ на "Величие", ако хората ме искат
Ивелин Михайлов: Искам да стана водач на ПГ на "Величие", ако хората ме искат