НОВИНИ

Нетаняху е против създаването на палестинска държава след края на войната в Газа

bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 19.01.2024
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил пред САЩ, че е против създаването на палестинска държава след края на войната в Газа.

На пресконференция Нетаняху потвърди, че израелската офанзива ще продължи до постигането на "пълна победа" - унищожаването на Хамас и освобождаването на заложниците, като това може да отнеме много месеци.

Съюзниците на Израел, включително Вашингтон, настояват за постигане на решение с две държави.
Ден след като американският държавният секретар Антъни Блинкен заяви, че Израел никога няма да има "истинска сигурност" без ясен път към независима палестинска държава, израелският премиер открито се противопостави на идеята.

"30 години повтарям, че този конфликт не е заради липсата на държава - палестинска държава, а заради съществуването на държава - израелска държава. Израел трябва да има контрол над сигурността на цялата територия, западно от река Йордан. Това е необходимо условие. Казвам тази истина на нашите американски приятели и спирам опитите да ни принудят към една реалност, която би навредила на сигурността на Израел", заяви Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сенегал надигра Камерун и се класира за следващата фаза на Купата на африканските нации
Сенегал надигра Камерун и се класира за следващата фаза на Купата на африканските нации
Георги Миланов вече е футболист на Динамо Букурещ
Георги Миланов вече е футболист на Динамо Букурещ