НОВИНИ

Незаконно гето в столичния квартал "Младост" - социалните се натъкнаха на бременна жена и две деца

Алекс Донев
от Алекс Донев
19:26, 08.06.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Незаконно гето в столичния квартал "Младост 4". Това констатираха днес няколко институции след подаден вчера сигнал. На място са намерени две деца - едното на 3 години, другото на 15, както и бременна жена. Обитателите се разминаха само с глоби за замърсяване и предупреждения. Тепърва ще се установява дали собствениците на терена са дали разрешение за използването му.

Проверяват незаконно гето в гората край "Младост"

На входа на гетото представителите на институциите са посрещнати от две кучета, едното от които много агресивно. Налага се те да бъдат упоени, за да може проверката да продължи. Оказва се, че са без документи и без чип, трябва да бъдат прибрани от "Екоравновесие", след което собствениците могат да ги осиновят.

Сигналът за незаконните постройки в "Младост 4" е получен вчера от жители на квартала - излезли на велоразходка и ги забелязали в гориста местност в района. От общината веднага организирали проверка.

При проверката са установени няколко превозни средства, паркирани в зелените площи до ул. "Проф. Александър Танев", а край тях спящи хора в тревата. След обхождане на района от администрацията констатират, че това не е мястото, за което е подаден сигнал.

Следва втора проверка във вътрешността на гористата местност с участието на полицаи от 7 РУ, Дирекция "Социално подпомагане", Столичен инспекторат, инспектори от район "Младост" и "Екоравновесие". Тук вече се достига до район с няколко бараки.

"При проверката беше, в средата на шубраците, катун да го наречем - незаконни постройки. Но тепърва ще установяваме дали те се водят незаконни по смисъла на закона, тъй като са леки, сковани от подръчни материали. Вътре имаше двама младежи, единият непълнолетен, една бременна жена и едно дете", коментира заместник-кметът на район "Младост" Владимир Клисуров.

Според социалните на тази територия живеят повече хора от тези, установени по време на проверката. Тепърва ще се извършват допълнителни посещения, за да се гарантира здравето на децата и останалите хора. А от общината предоставиха възможност и за възползване от социалните им услуги.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС реши: Държавата ще може да събира и разпределя пари и след 10 юни
НС реши: Държавата ще може да събира и разпределя пари и след 10 юни
Кола блъсна баба и внуче на пешеходна пътека в Пловдив
Кола блъсна баба и внуче на пешеходна пътека в Пловдив