НОВИНИ

Николай Денков: Бяхме много внимателни да предложим това, което може да ни обедини

bnt avatar logo
от БНТ
21:44, 19.07.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Не става дума дали искаме или не искаме втория мандат. И рискът да не мине беше голям. Всъщнот тези пет закона и две решения са изключително важни, отлагани с години и са сърцевината на този меморандум, който не успяхме да подпишем заедно с ГЕРБ при предишното правителство. Те са най-важната част от Плана за възстановяване и устойчивост за 1,3 млрд. лева. Това коментира в студиото на "Панорама" акад. Николай Денков от "Продължаваме Промяната - Демократична България".

Според него, тези средства са 100 км магистрала, 130 училища. Това е ограмна сума пари и не може да се намери решението за нея.

"Всеки трябва да бъде съюзник за нещата, които ни обединяват. Именно тези теми и тези закони бяха приоритетни, защото са важни за всички и според мен, те би трябвало да обединят всички. Бяхме много внимателни да предложим това, което може да ни обедини. Предложихме и на другите, ако искат да добавят нещо - нещо, което ни обединяма, а не нещо, което ни разделя", поясни Денков.

По отношение на разцеплението в ДПС, Николай Денков каза, че турските граждани в България страдат от опита да бъде монополизирано тяхното политическо представителство:

"Има готовност от различни политици да преодолеем този етап и да потърсим адекватно политическо представителство и в други партии, така че тези хора да имат избор. Тогава партиите трябва да се съревновават да спечелят тяхното доверие и това е съвсем реалистична задача на днешния ден."

Монополизирането на която и да било група създава проблем за самата група, за политическата система и трябва да се отнасяме с уважение към тези усилия, добави той.

И на следващите избори от ПП-ДБ са готови да се борят за първото място, тъй като това е целта на всяка една пратия да влезе в управление и да реализира целите, които смята за най-важни, каза още Николай Денков.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков: Големият ни дефицит е, че не можем да споделим отговорността
Росен Желязков: Големият ни дефицит е, че не можем да споделим отговорността
ООН: Израелската окупация на палестинска територия е незаконна
ООН: Израелската окупация на палестинска територия е незаконна