НОВИНИ

Николай Костов: Имаме играчи, които не играят с необходимото самочувствие

николай костов имаме играчи играят необходимото самочувствие
bnt avatar logo
от БНТ
23:15, 13.04.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Левски Николай Костов очаквано не беше доволен след поражението на своя тим като гост на Черно море в двубоя между двата тима от 29-ия кръг на Първа лига.

Столичани отстъпиха с 1:3 при визитата си във Варна, като след края на мача Костов отбеляза, че преломният момент е бил вторият допуснат гол от неговите възпитаници, допълвайки, че част от тях играят без самочувствие.

"Направихме много груба грешка в средата на терена, не можахме да реагираме и противникът ни вкара гол в момент, в който очаквахме ние да отбележим. Какво трябва да променим? Трябва да играем по-добре, за да побеждаваме, трябва да играем с по-голямо самочувствие. Имаме играчи, които не играят с необходимото самочувствие. Естествено, че отсъстващите играчи оказват влияние, те са основни футболисти. Разбира се, че с тях щяхме да бъдем може би доста по-устойчиви, доста по-добри в тези сложни моменти, които отборът в момента преодолява. Ще си помисля няколко часа и ще кажа след това какво ще говоря с играчите", коментира треньорът на "сините"

"За този мач имахме план, аз мисля даже, че колкото и да прозвучи надменно от моя страна, ние бяхме по-добрият отбор в този мач до последните 15 минути, когато вече резултатът стана 3:1 и просто рухнахме психологически и разбрахме, че няма как да обърнем резултата в наша полза. Но това е наистина някакъв феномен тази година – всяка наша грешка се наказва", продължи той.

Опитният специалист говори още и за кадровите проблеми, с които той и хората от щаба му са принудени да се справят в хода на първенството.

"Имаме играчи, които са с вирус – Келиан ван дер Каап и Хосе Кордоба. Надявам се да се излекуват, имаме дълга седмица. Останалите играчи – Асен Митков и Фабио Лима, може би един от тях ще се присъедини към отбора", завърши Николай Костов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иран атакува Израел
Иран атакува Израел
Илиан Илиев: Победата срещу Левски и важна, защото искахме да си осигурим три мача у дома в плейофите
Илиан Илиев: Победата срещу Левски и важна, защото искахме да си осигурим три мача у дома в плейофите