НОВИНИ

Николай Костов ще остане начело на Левски и през следващия сезон

Николай Костов
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 10.04.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Николай Костов ще продължи да води отбора и през следващия сезон, разкри мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков.

Легендарният бивш футболист на "сините" говори днес по време на специална пресконференция, на която стана ясно, че тимът от "Герена" вече е погасил всичките си задължения по т.нар. главница към Националната агенция по приходите (НАП).

В хода на брифинга Сираков взе отношение и по спортните теми в Левски, поднасяйки своите извинения към треньорското ръководство заради трудните условия на работа и уточни, че още през следващия месец в Левски ще бъдат привлечени петима нови състезатели.

"Дължа огромно извинение на треньорското ръководство, въпреки че те знаеха при какви условия ще работят. Гарантирам им, че никога повече няма да се наложи треньорът на Левски да поглежда към пейката и да вижда един или двама футболисти, с които може да промени нещо в мача. През май ще вземем минимум петима нови футболисти и за всеки продаден ще има ново попълнение. Работи се сериозно по селекцията и за да сме конкурентни, ще ни бъдат нужни минимум 18 футболисти", коментира Сираков.

Собственикът на "сините" уточни още, че очаква в следващите десетина дни да бъде обявено продължаването на договора на наставника Николай Костов.

"Вече съм провел разговор с Николай Костов. Категоричен съм, че това треньорско ръководство ще продължи да работи и през следващата година. Иска ми се през следващите десетина дни да обявим продължаването на договора му", заяви президентът на Левски.

Междувременно той разкри още, че от ръководството на Левски са решили да настояват пред новата управа на Българския футболен съюз (БФС) за това мачовете с ЦСКА да се играят без гостуващи фенове.

"Обсъждаме това нещо от понеделник сутрин. Стигнахме до заключение, че категорично, на този етап и при тези съоръжения, тези дербита трябва да се играят без гостуващи фенове. Това е единственият начин да се предпазим от смъртен случай. Ножът е опрял до кокала и ще настояваме тези дербита да се играят без гостуващи фенове. Когато мисля, че нещо е правилно за Левски, просто го правя", категоричен е Наско Сираков.

"Животът на всеки наш фен е ценен. Видяхте колко сигнални ракети се изстреляха. Притеснява ме бездействието на полицията в този мач. Моят въпрос е как са внесени тези ракети на стадиона?", добави изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Газа отбелязват Рамазан Байрам около руините на Ал Фарук
В Газа отбелязват Рамазан Байрам около руините на Ал Фарук
Спортни новини 10.04.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 10.04.2024 г., 12:20 ч.