НОВИНИ

Николай Михов: С това представяне на световното по минифутбол, се затвърдихме в елита на този спорт

"По-важното е, че постижението ни идва след една добра игра, едно много високо ниво по време на всичките мачове", коментира той

Николай Михов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 08.11.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на българския национален отбор по минифутбол Николай Михов заяви в предаването "Денят започва", че няма как да не е доволен от представянето на футболистите си на световното първенство.

"Трикольорите" записаха историческо първо участие на подобен форум, на което постигна четири последователни победи - над Черна гора, Япония, Оман и Англия , за да си осигури място сред най-добрите осем отбора в света.

"Изключително сме щастливи и горди от постигнатото на световното първенство. По-важното е, че постижението ни идва след една добра игра, едно много високо ниво по време на всичките мачове. С това класиране в топ 8 мисля, че вече затвърдихме присъствието си в елита на този спорт", каза Михов.

Членът на организационния щаб на националния отбор Ростислав Чанев заяви, че това, което постигнаха националите е резултат на дългогодишния проект на Българската асоциация по минифутбол.

"Работим много години над това. Лично аз съм от 11 години в Българска асоциация минифутбол и съм в течение на нашата работа през годините. Успяхме да надградим това ниво. Тук е моментът да спомена, че нашият президент е Борислав Александров. Това е човекът, който повярва в националния отбор, че може да бъде един печеливш тим", сподели Чанев.

Цялото интервю можете да видите във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдия от Чехия ще ръководи мача между Лудогорец и Фенербахче
Съдия от Чехия ще ръководи мача между Лудогорец и Фенербахче
Карлос Алкарас ще направи дебюта си на турнира "Лейвър къп" догодина
Карлос Алкарас ще направи дебюта си на турнира "Лейвър къп" догодина