НОВИНИ

Николай Панайотов: Най-важното е да покажем нашето лице и да се поздравим с успех

Николай Панайотов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:02, 15.09.2023
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Николай Панайотов отличи възможностите на своите играчи и заяви, че те са способни да се противопоставят на ЦСКА в дербито от деветия кръг на Първа лига.

Двубоят е в неделя от 20:15 часа на стадион „Българска армия“.

„Върнаха се националните състезатели, разполагаме с почти всички футболисти, надявам се да се представим добре и да излезем победители. Фаворити в първенството трудно може да се каже кой е, най-важното е да покажем едно добро лице и игра и да сме хората, които се радваме повече. Аз разговарях с футболистите, играем си мач като мач, най-важното е да покажем нашето лице и да се поздравим с успех. Независимо от класирането, ние трябва да излезем мотивирани – разполагаме с изключително добри футболисти и този отбор заслужава да се надиграва и да побеждава“, заяви Панайотов.

Панайотов потвърди, че новото попълнение Аерон Зинга и доскоро контузеният Евгений Сердюк не са готови за игра.

„Аз лично имам доста варианти в главата си – радвам се, че имаме добри и равностойни футболисти, всеки играч е важен, независимо дали е титуляр или влиза от пейката. Да, щастливи сме, че Симеон преподписа с нас. Зинга е изостанал с подготовката, тепърва с него е направена индивидуална програма, ще натрупа малко минути и във втория отбор, като натрупа минути, ще бъде с нас. Сердюк започна постепенно да тренира, но има време до завръщането му на терена, тъй като прекара тежка контузия“, добави треньорът.

Наставникът вярва, че отборът му може да се поздрави с успеха.

„Надявам се на добро представяне и да се поздравим с трите точки. Надявам се вдругиден да диктуваме темпото – без значение дали сме по-напред в класирането, трябва да дадем всичко от себе си, за да спечелим трите точки“, завърши Николай Панайотов.

Неговият възпитаник Георги Русев призна, че очаква трудно гостуване на стадион "Българска армия".

„Надявам се да направим добро представяне и да се поздравим с трите точки. Резултатът е 0:0 и ние трябва да дадем максимума от възможностите си, за да се поздравим с успеха. Защото тези три точки са изключително важни за нашия отбор, особено на “Армията”. Не мисля, че е уважително когато гостуваме на Армията, името на нашия отбор да не се изписва като ЦСКА 1948, а да се изписва - гост. Това не е нормално. Винаги трябва да е в рамките и на коректната игра", сподели той.

Полузащитникът коментира и последните мачове на мъжкия национален отбор по футбол.

„На “Армията” се гостува тежко. Предполагам, че ще дойдат доста хора, което ще направи мачът още по-приятен. Който покаже повече самочувствие и изпълни указанията на треньора, ще се поздрави с трите точки. Най-нормалното нещо е да има провокации. Навсякъде го има. Дори и в Подгорица имаше неспортсменски постъпки. На Кирил Десподов му светеха с лазери в очите, не можеше да се концентрира при дузпата, но това е най-нормалното нещо във футбола. Трябва да сме подготвени за това и да не ни повлияе по никакъв начин. Играеш за България и когато не побеждаваш, не е приятно. През второто полувреме показахме добро лице и изпуснахме доста шансове. Футболът е игра на голове. Те отбелязаха два, а ние един“, допълни Русев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Толсистемата в България ще стане съвместима с тази в европейските страни
Толсистемата в България ще стане съвместима с тази в европейските страни
Министър Димитър Илиев увеличи парите за ученическите игри
Министър Димитър Илиев увеличи парите за ученическите игри