НОВИНИ

Николай Шушков влиза в кметската надпревара в Благоевград

николай шушков влиза кметската надпревара благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
13:31, 30.08.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият заместник-регионален министър Николай Шушков обяви, че се включва в кметската надпревара в Благоевград. Той е издигнат от инициативен комитет като независим кандидат, но заяви, че е отворен и за подкрепа от партии след разговори и определяне на ясни приоритети.

Очаква се да получи подкрепа от БСП и Левицата. Името на Николай Шушков отдавна се спрягаше за кандидат-кмет на Благоевград, но едва днес това официално стана факт.

Инициативният комитет, който издига кандидатурата на Шушков, е оглавен от емблематичния бивш кмет на Благоевград Лазар Причкапов.

Шушков е на 64 години от Благоевград. Работил е в ръководството на община Благоевград още преди 1989 година с Причкапов. Кариерата му продължава в митницата в Благоевград и други институции в страната. Два пъти е областен управител на Благоевград, а след това и зам.-регионален министър в служебното правителство на Гълъб Донев.

Снимки: БТА

Шушков заяви, че ще води позитивна предизборна кампания. Приоритети в работата му ще бъдат разкриването на повече и по-добре платени работни места, подобряване на градската среда и подобряване на живота на благоевградчани.

До момента е ясно, че в надпреварата за кмет на Благоевград, освен Николай Шушков, се включват настоящият кмет Илко Стоянов, бившият кмет Румен Томов, кандидатът на ПП адвокат Методи Байкушев. Спряга се и името на бившия кмет Атанас Камбитов. Очаква се броят на кандидатите за кмет на областния център да нараснат.

Автор: Антония Сукалинска

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР препоръчва да не се предприемат пътувания до Габон
МВнР препоръчва да не се предприемат пътувания до Габон
Мъж е с опасност за живота след инцидент с тротинетка
Мъж е с опасност за живота след инцидент с тротинетка