НОВИНИ

Николай Желязков: Направихме добър мач, победатa срещу Австралия е задължителна

николай желязков направихме добър мач победате австралия задължителна
bnt avatar logo
от БНТ
22:44, 21.06.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков очаквано остана доволен от победата на "лъвовете" срещу Иран в турнира Лига на нациите.

Родните състезатели се наложиха с 3:0 (25:19, 25:23, 26:24) гейма, за да запишат първата си победа в надпреварата през тази година, която също така беше първа и под ръководството на треньора.

По негово мнение българският отбор е изиграл един добър мач пред хората в зала "Арена Армеец", чиято подкрепа също е оказала влияние.

"Смятам, че направихме добър мач днес. Показахме добра игра в атака. Посрещахме много добре, съперникът не ни разколеба. Това ни даде един ритъм в играта и самочувствие. Смятам, че ние успяхме да направим това, което искахме от началния удар. Имаме резерви на блокада. Резултатът бе важен и на моменти имаше напрежение. Трябва да поздравим момчетата. Благодарим на хората, които дойдоха. Бяха допълнителен играч. Видях в очите им как се радват. В трудни моменти публиката помага. Бил съм състезател и знам какво е. Тази подкрепя бе ползотворна", сподели Желязков.

Наставникът на "лъвовете" похвали още всичките си волейболисти, но призна, че съставът има нужда да подобри играта си на блокада и в защита.

"Вторият гейм имахме момент, в който играта вървеше точка за точка и серия на Мартин Атанасов обърна нещата. Много важна серия. Трябва да отлича целия отбор. Всички играха много добре. Имаме много резерви. Днес пайпа на високо ниво. Играем по-бързо в атака. Имаме още много къде да се развиваме като цяло в играта на блокада, защита. Това е елемент, който не става за един ден. Работим за всичко, анализираме всеки елемент, състезател и детайл", заяви българският селекционер.

Желязков отправи поглед и към следващия мач в петък (24 юни) срещу Австралия, споделяйки, че победата е задължителна.

"Гледах мача на Австралия с Канада. Малко странен мач. Един отбор, който не трябва да бъде подценяван. Високи момчета с разпределител, който взема топката метър над мрежата. Трябва да излезем концентриране срещу Австралия. Имаме доста задължаващ елемент за спечелване на тази среща. Винаги съм казвал, че аз се радвам за момчетата. За мен не е толкова важно", завърши Николай Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симоне Индзаги удължи договора си с Интер до 2024 година
Симоне Индзаги удължи договора си с Интер до 2024 година
Войната: 15 жертви на руски обстрел в Харковска област
Войната: 15 жертви на руски обстрел в Харковска област