НОВИНИ

Ноа Лайлс спечели трета поредна световна титла в спринта на 200 метра

Ноа Лайлс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:57, 26.08.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Американският спринтьор Ноа Лайлс спечели трета поредна световна титла в спринта на 200 метра, след като завърши на първо място в бягането в Будапеща.

След триумфа си и на 100 метра преди пет дни, той е първият лекоатлет с дубъл на спринтовите дистанции от Юсейн Болт през 2015 г.

"На много хора бе голяма цел да ме детронират. Може би случилото се на Олимпиадата ме убеди, че такова нещо като 'заслужавам да спечеля' не съществува. Победите се взимат с труд. Днес направих точно това. Излязох с мисълта, че титлата не ми принадлежи", заяви той, цитиран от Ройтерс.

Бягането в Будапеща бе изравнено до преполовяването на дистанцията, но Лайлс увеличи скоростта след завоя, откъсна се от останалите и бягаше сам в заключителните 80 метра. Той финишира с време 19.52 секунди, а неговият сънародник Ерион Найтън взе среброто с 19.75. Бронзът остана за Летсиле Тебого от Ботсвана с време 19.81 секунди.

В скорошен пост в Инстаграм, Лайлс даде смела прогноза, че ще покрие 200 метра за 19.10, което щеше да бъде далеч по-добро постижение от световния рекорд на Болт за 19.19. Неговото време обаче не бе дори най-доброто му за сезона - 19.47, записано в Лондон през миналия месец.

"Искаше ми се да бъда по-бърз и поне да подобря държавния рекорд (19.31). След шест състезания обаче не можеш да бъдеш разочарован от 19.5. Помня, че на първото ми световно бягах за 19.8 и бях супер разочарован. Дълго време отказвах да гледам повторение", добави той.

Бъдете с БНТ и световното първенство по лека атлетика!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шерика Джаксън защити титлата си на 200 метра в Будапеща
Шерика Джаксън защити титлата си на 200 метра в Будапеща
Борисов за Божков: Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам
Борисов за Божков: Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам