НОВИНИ

Нормално протича изборният ден на територията на област Пазарджик

нормално протича изборният ден територията област пазарджик
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Величка Ачева
10:46, 09.06.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Изборният ден на територията на област Пазарджик протича нормално и в спокойна обстановка. В 367 секции гласоподавателите ще изберат 8 депутати за НС и ще дадат гласа си претендентите за 17 места на България в Европейския парламент.

За осемте мандата в Народното събрание се борят 231 кандидати от 31 партии и коалиции. За нормалното провеждане на вота са осигурени 235 000 бюлетини за българския парламент и близо 233 000 за вота за европейския. В 30 секции ще се гласува само с бюлетина.

От ОД на МВР - Пазарджик съобщиха че са предприети всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Още вчера служителите от структурите на дирекцията са поели охраната всички изборни секции в региона.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на МВР охраняват извън помещенията за гласуване и се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има искане от председателя на СИК.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg.

Създадена е организация и звената „Български документи за самоличност“ в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Те ще издават удостоверения за изгубени, откраднати или повредени лични карти и документи с изтекъл срок, с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

От началото на седмицата до момента са издадени общо 32 удостоверения за гласуване в областта.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избори 2 в 1 плюс референдум в община Божурище
Избори 2 в 1 плюс референдум в община Божурище
Кирил Петков: Моят страх е, че има риск от голям брой купен вот
Кирил Петков: Моят страх е, че има риск от голям брой купен вот