НОВИНИ

Нов член и нови разпоредби след Общото събрание на Левски (Обобщение)

нов член разпоредби общото събрание левски обобщение
bnt avatar logo
от БНТ
22:33, 31.08.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Нов член в Надзорния съвет и нови разпоредби в Устава по отношение на клубните цветове, емблема и стадион и оптимистично настроени акционери след Общото събрание на Левски. Дебатите продължиха близо 7 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Представител на бетинг компанията, с която вчера клубът сключи договор е новият член на Надзорния съвет на „сините“. Това е финансистът Венцислав Димитров. Той се присъединява към останалите членове на Надзорния съвет - Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев.

Настоящият изпълнителен директор Константин Баждеков призна, че има известни забавяния при изплащането както на задълженията към НАП, така и към футболисти, но с оглед на новите събития е оптимист.

„Ние сами трябва да си регулираме приходите и да излезем от трудната ситуация. Пред БФС редовно се отчитаме. Най-спешните са задълженията към НАП и към господин Хубчев. Трябва да ги решим бързо, за да прекратим напрежението. Имаше задължения към футболисти, които трябваше да изчистим. Днес ни беше срокът да го представим и го направихме. В коректно отношение сме. Не отричам, че имаме забавяне, но всичките ни разходи към държавата се знаят“, сподели Константин Баждеков.

Забавените заплати до юли към футболисти и персонал на клуба са на стойност около 800 000 лева, но Баждеков се надява, че те скоро ще бъдат изчистени.

На Общото събрание е обсъждано и привличането на Станимир Стоилов като треньор. Наско Сираков има предвидена среща с наставника за утре, сряда, за да го убеди да се върна начело на „сините“.

„Продължават да работят, но аз искам, чрез вас (медиите – бел. ред.) да призова Мъри: „Мъри, ти си рожба на Левски. Клубът е в сериозна ситуация. Всички левскари под знамената. Идвай да помагаш“, сподели бившият собственик на клуба Тодор Батков.

За първи път в устава е записано, че за да се правят промени по клубните цветове, емблема или стадион, трябва да има съгласие на притежатели над 90% от акциите на клуба.

Автор: Цветелина Абрашева

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма свободни интензивни легла в Русе и Бяла
Няма свободни интензивни легла в Русе и Бяла
Кристиано Роналдо: Това е като сбъдната мечта за мен
Кристиано Роналдо: Това е като сбъдната мечта за мен