НОВИНИ

Нова детска градина в район "Овча купел" отваря врати през есента

12 нови детски градини се строят в момента в столицата. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на строежа на нова сграда на детска градина в район "Овча купел"

Цанка Николова
от Цанка Николова
15:57, 19.01.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
нова детска градина район овча купел отваря врати есента
Слушай новината

Строителните дейности на обекта са започнали още през 2019-а година и се очаква да приключат през април. По думите на Йорданка Фандъкова работата върви в срок.

Предвидени са общо 4 градински и 2 яслени групи. Остава да бъде довършен дворът с площадки за всяка група. Предстои и процедура за осигуряване на обзавеждането, и очакванията са през есента прага на детската градина да прекрачат 150 деца. Стойността на обекта е около 5,5 млн. лева. Средствата са от бюджета на Столичната община. В район "Овча купел" в момента се строят две детски градини. Останалите райони, в които се работи по обекти, са "Триадица", "Студентски град", "Възраждане", "Витоша", "Лозенец.

Столичната община се фокусира не само върху детските градини, но и върху училищата, категорична беше Йорданка Фандъкова. Работи се по 7 сгради на учебни заведения. Очаква се до края на годината да приключи ремонтът и на Френската езикова гимназия.

В бюджета за 2021-ва година една от стратегическите цели на общината е именно строителството на детски градини, детски ясли и училища. За това са заделени 66 милиона лева. Предвидени са 1,6 млн. за проектиране на 16 детски градини. Така Столичната община си поставя за цел в срок от 3 години да осигури места за всички деца. За 2021-ва година в бюджета е заложено строителството на 45 детски градини и ясли.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бунтове срещу мерките и срещу правителството в Тунис
Бунтове срещу мерките и срещу правителството в Тунис
Верижна катастрофа в Япония
Верижна катастрофа в Япония