НОВИНИ

Новак Джокович: Рафаел Надал остава най-големият фаворит на Ролан Гарос

Сръбския тенисист днес празнува своя 37-и рожден ден

Новак Джокович и Рафаел Надал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:55, 22.05.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович изрази мнение, че Рафаел Надал е неговият фаворит за титлата на Откритото първенство на Франция по тенис, независимо че 14-кратният шампион в Париж изпитва затруднения с оптималната си физическа форма в залеза на професионалната си кариера.

Световният №1 Джокович, който играе с „уайлд кард“ в Женева тази седмица и днес започва участието си с мач срещу Яник Ханфман, каза, че ако Надал е в жребия, не може да бъде отписван с лека ръка, въпреки проблемите си с контузии и конкуренцията от по-младото поколение.

„Тази година нещата са по-отворени. Каспер Рууд със сигурност е един от петимата играчи, които са кандидати за титлата. Александър Зверев, Андрей Рубльов, Стефанос Циципас – всички те спечелиха голям турнир на червено през сезона. Но когато говорим за Ролан Гарос и Надал е там, той за мен винаги е най-големият фаворит. След всичко, което е направил на кортовете на Ролан Гарос, това е нормално, с уважение да го поставя като основен претендент за титлата. Очевидно сега нещата са малко по-различни предвид нивото му на игра. Но това е Ролан Гарос и това е Надал. След това може би идвам аз, ако се чувствам добре, ако играя добре. На Ролан Гарос и на всички останали турнири от Големия шлем, аз съм малко по-различен играч“, сподели действащият шампион в Париж пред журналисти на кортовете в Женева.

Джокович, който днес навършва 37 години, ще се опита да спечели титлата в швейцарския град в генералната репетиция за Ролан Гарос. Ако не го стори, то 24-кратният шампион от Шлема ще бъде без титла преди старта на Откритото на Франция за първи път от 2018 г. насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започнало е разследване за смъртта на Матю Пери от "Приятели"
Започнало е разследване за смъртта на Матю Пери от "Приятели"
Голяма авария остави без топла вода няколко района в София
Голяма авария остави без топла вода няколко района в София