НОВИНИ

Новак Джокович заяви, че първата му цел е да защити титлата си от Ролан Гарос

Сърбинът ще участва на Мастърса в Рим с поглед към Ролан Гарос и Олимпийските игри в Париж.

новак джокович класира полуфиналите мастърса рим
bnt avatar logo
от БНТ
10:17, 10.05.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович се надява да достигне върховата си форма за Откритото първенство на Франция и да защити титлата си от миналата година.

Световният номер едно пропусна Мастърса в Мадрид миналия месец и пристигна по-рано за участието си в другия турнир от сериите ATP 1000 в Рим, където набляга на подготовката си за "Ролан Гарос". В първия си мач той ще играе с французина Корентен Муте днес.

Сърбинът се състезава за последно на Мастърса в Монте Карло през април, където загуби от Каспър Рууд на полуфиналите. Рекордният 24-кратен шампион от Големия шлем все още търси първия си трофей за сезона.
37-годишният тенисист, който се раздели с дългогодишния си треньор Горан Иванишевич, в момента работи с бившия номер едно в света на двойки Ненад Зимонич. Джокович каза, че е доволен от съвместната им работа и от напредъка си преди Ролан Гарос, който започва на 26 май.

„Имах достатъчно време да си почина и да тренирам. Пристигнах в Рим по-рано, направих няколко тренировки с топиграчи преди първия ми мач тук“, каза Джокович пред репортери в италианската столица.

„Очевидно е различно, когато тренираш с тях, виждаш къде е играта ти и търсиш най-добрата си форма за първия официален мач", обясни сърбинът, който направи спаринг и с Григор Димитров.

„Мисля, че съм на верния път, за да достигна до титлата на Ролан Гарос в Париж. Надявам се тук, в Рим, да мога да играя по-добре, отколкото в Монте Карло", добави Джокович.

Сърбинът, който наскоро се раздели и с фитнес треньора си Марко Паничи, обяви, че работи отново с Гебхард Грич, устремен към успех във втория за годината турнир от Големия шлем, а след това и на Олимпийските игри в Париж.

„Ние се познаваме много добре. Работим в синхрон от самото начало по отношение на това, което искаме да правим, как искаме да подходим към тренировъчната програма на и извън корта. С Ненад също,“ обясни Джокович.

"Доволен съм от начина, по който преминаха последните две седмици по отношение на тренировките, по отношение на подготовката и на целите ми в турнира в Рим, но най-вече на Ролан Гарос, Уимбълдън и Олимпийските игри“, подчерта световният номер 1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не въвличайте допускането на деца в предизборната кампания, призовават от ДАЗД
Не въвличайте допускането на деца в предизборната кампания, призовават от ДАЗД
В кадър: Филмът "Едно ледено лято" - истории за ледения континент
В кадър: Филмът "Едно ледено лято" - истории за ледения континент