НОВИНИ

Нови разкрития по делото с убитата от съпруга си и намерена в куфар Евгения

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:30, 09.08.2023
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Според съдебномедицинската експертиза обвиненият в убийството Орлин Владимиров е удушил съпругата си освен със стреч фолио и с ръце. Майката на 33-годишната жена недоумява как соченият за съучастник на убийството баща на извършителя е на свобода срещу парична гаранция.

Майката на Евгения не живее, а съществува. И днес в съдебната зала за пореден път и се наложи да слуша скандалните подробности около убийствота на дъщеря ѝ. За нея единствената справедливост е убиецът да лежи до живот.

"Той е скрит с две лица, едното му лице е тихо, кротко, света вода ненапита, в следващия момент директно убива. Той ще го осъдят на 20 години, на десетата е го пуснат, не е нормално един убец да бъде пуснат на 10-тата година. Сега е на 35 , на 45 ще излезе, може пак да се ожени, той е психопат, може да има друга жена и нея да убие", заяви Капка Чорбанова, майка на Евгения.

С искане за максимална присъда за oбвинения в убийството Орлин Владимиров, днес пред Съдебната палата се събраха роднини и приятели на убитата през ноември 2021 година Евгения. Всички са потресени, че бащата на Орлин - Пламен, който е обвинен, че е помогнал да натъпчат тялото на Евгения в куфар и да го хвърлят в гьол край Перник, се разхожда на свобода.

"Пускане на свобода срещу 5000 лв. за отнемане на човешки живот е абсурдно, добро поведение и половин присъда излежаване е още по-абсурдно. На това се надяваме да има институции, които да работят и да действат", заяви Сава Диков.

На днешното дело в СГС експертите, изговили съдебномедицинската експертиза от тялото на Евгения, заключиха, че смъртта е настъпила изключително мъчително, като през цялото време момичето е осъзнавало какво се е слувало.

В съдебномедицинската еспертиза, която беше приета на съда днес се посочва още, че преди да омотае главата на Евгения в стреч фолио, той я е душил с ръце. Адвокатът на подсъдимия се държа арогантно в залата, след като съдът отказа да приеме въпросите му към вещите лица за заключенията в експертизата.

"Знам отговорите на тези въпроси, но вещите лица не пожелаха да отговорят. Те много добре знаят! Тези въпроси, които не ми бяха допуснати, вижте отговорите в протокола, сравнете ги с литературата по съдебна медицина и ще намерите отговорите, аз няма да кажа нищо повече!", заяви Камен Михалков, адвокат на Орлин Владимиров.

Следващото дело е насрочено за септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцката съдебна власт повдигна обвинения срещу 104-те арестувани при сблъсъци между футболни фенове на Динамо Загреб и АЕК край Атина
Гръцката съдебна власт повдигна обвинения срещу 104-те арестувани при сблъсъци между футболни фенове на Динамо Загреб и АЕК край Атина
Откраднаха 26 000 лв. от жена от Първомай на летище София
Откраднаха 26 000 лв. от жена от Първомай на летище София