НОВИНИ

Нови разкрития за фаталния инцидент с тротинетка в Плевен

При него загина 16-годишно момче

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 30.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава разследването на причините, довели до фаталния инцидент с електрическа тротинетка в Плевен, при който загина 16-годишно момче.

Стана ясно, че по улицата, по която се е движело детето, е имало изкоп, запълнен с камъни, но мястото не е било асфалтирано.

От Община Плевен обясниха, че в този участък на 21 август от ВиК е извършено присъединяване на новострояща се сграда към водопроводната мрежа.

Асфалтът е трябвало да се положи от друга фирма. Дружеството е имало разрешение, но по думите на кмета Валентин Христов общината не е била информира за строителните дейности и мястото не е било обозначено.

Пред разследващите органи от ВиК са заявили, че според закона срокът за асфалтиране е 14 дни. Случаят е предаден на Окръжната прокуратура.

"При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че изкопът е бил засипан с инертни материали, но явно в резултат на преминаване на моторни превозни средства се е образувала денивелация между асфалтовото покритие и насипа, който е бил с височина около не повече от 4 см. Според очевидците скоростта на електрическата тротинетка е била висока, твърде висока според свидетелските показания. Момчето се е движело в пътната лента, която е без изкоп, по неговата посока на движение. Застигайки изкопа, подминава го, по изяснени причини засега навлиза в срещуположната пътна лента, тоест не неговата посока на движение и преминава в края на въпросния изкоп, точно там където е образувана денивелация", заяви прокурор Диана Илиева, говорител на Окръжна прокуратура – Плевен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макс Еберл обясни защо трансфера на Йонатан Та в Байерн Мюнхен се е провалил
Макс Еберл обясни защо трансфера на Йонатан Та в Байерн Мюнхен се е провалил
Ал Ахли готви двоен трансферен удар
Ал Ахли готви двоен трансферен удар