НОВИНИ

Ново издание на книгата с лекции на Ваклуш Толев "История на религиите"

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
20:54, 11.02.2023
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Един век от рождението на духовния учител Ваклуш Толев се навършва тази година - Богословът и мислител, който е обиколил десетки пъти цялата страна, за да изнася своите уроци за духовността, етиката и културата.

Книгата с неговите лекции по "История на религиите" излезе в ново - четвърто издание. А на 19 март в София и на 8 април във Варна ще бъде представен документалния филм "Ваклуш" на режисьора Николай Василев.

"Една книга, която е пълна с истории на човечеството, със съкровение на човечеството, с оптимизъм на човечеството. И в същото време тя е особена книга, защото в нея прозира цялата мъдрост на Ваклуш Толев. Целият му заряд, цялата му енергия и според мен това е една книга откровение", заяви публицистът Петко Атанасов.

"Тук имаме не само факти, които Ваклуш Толев съобщава за религиите. Не само сравнителен анализ между тях. Най-важното е, че тук са събрани всички религии на едно място, анализирани, но отвъд фактите, той вижда движещите сили на религиозните движения", каза д-р Илко Семерджиев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Децата на войната - невинните жертви на конфликта
Децата на войната - невинните жертви на конфликта
Монако удари ПСЖ и се изкачи до второто място в Лига 1
Монако удари ПСЖ и се изкачи до второто място в Лига 1