НОВИНИ

Ново предизвикателство за волейболистите в НВЛ от сезон 24/25

Председателят на НВЛ Живко Желев определи новата класация, като "майсторска квота".

Майсторска квота НВЛ 24/25
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 02.08.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Освен да носят победи на своите отбори, състезателите в клубния волейбол в България ще имат още едно предизвикателство в идните месеци!

С началото на сезон 24/25, НВЛ организира класация за играчи, постигнали волейболен “Triple smash” (“тройно разбиване”).

„Като част от политиката на НВЛ да надгражда и да създава още повече атракция за любителите на волейбола, се спряхме на тази класация, която аз лично наричам „майсторска квота“. За да я достигнеш, трябва в един мач да си направил минимум 2 блокади, 2 аса и 22 точки само от атака. Надяваме се, че това ще бъде допълнителен стимул за състезателите. Всеки волейболист, който покрие “тройното разбиване“, задължително изпълнявайки и трите критерия, ще получава и финансова награда от НВЛ. В края на сезона, ще има и отделна парична премия за играча, който е записал най-много успехи в тази класация“, коментира председателят на НВЛ Живко Желев.

Своеобразната надпревара между състезателите в българските клубове в мъжкия ни елит ще е и допълнителна стимулация за самите волейболисти, които ще имат шанса да дадат максимума от себе си на игрището, доказвайки се като лидери през следващия сезон, като по този начин ще зарадват и феновете на своите клубове с изключителни резултати.

В НВЛ подготвят и още една изненада, която е насочена основно към феновете, но ще бъде от полза и за играчи и треньори.

„В процес на разработване сме. Надявам се, че още за началото на сезона ще успеем. От сега мога да кажа, че подобно нещо не съществува във волейбола в света. Но нека да го реализираме и тогава ще го презентираме“, допълни още Желев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без изненади в квалификациите на 100 м бягане на Игрите в Париж
Без изненади в квалификациите на 100 м бягане на Игрите в Париж