НОВИНИ

Няма да допуснем Мария Габриел да бъде обиждана, каза Деница Сачева

Виолета Русенова
от Виолета Русенова
18:22, 20.03.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
допуснем мария габриел обиждана каза деница сачева
Слушай новината

Няма да допуснем Мария Габриел да бъде обиждана, това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС и част от преговорния екип на партията Деница Сачева.

"След това скандално изявление на г-н Василев, това, че Мария Габриел не може да бъде премиер на България, разговорите по-скоро са приключили. Оставям една врата единствено заради отговорността към България, но ние няма да допуснем Мария Габриел да бъде обиждана. България никога не трябва повече да допуска да има министър на финансите Асен Василев", подчерта Сачева.

"Ние не се занимаваме с фетиши, искаме отговорно поведение, което не виждаме. Виждаме непрекъснато игрички - първи мандат, втори мандат. За нас е важно да има правителство заради Шенген и еврозоната. Но ако ПП иска да има безотговорно поведение, ще стигнем до избори. Асен Василев не просто се подигра с нас. Асен Василев не трябва да участва в българската политика."

Сачева коментира и военния министър в оставка Тодор Тагарев.

"Беше едно от имената, който обсъждахме, Мария Габриел имаше забележки към него. Излезе се с предложение за разделяне на Министерството на енергетиката и БЕХ, и предложение за ротация на министъра на отбраната, и на МВР. Чухме екзотични идеи. Тези неща няма да ги чуете от Мария Габриел".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полските фермери продължават протестите
Полските фермери продължават протестите
Асен Василев с нови обвинения към Мария Габриел
Асен Василев с нови обвинения към Мария Габриел