НОВИНИ

Нюкасъл сътвори запомнящ се късен обрат срещу Уест Хям в голов спектакъл

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:13, 30.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
нюкасъл сътвори запомнящ късен обрат уест хям голов спектакъл
Слушай новината

Отборът на Нюкасъл се завърна на победния път в английската Висша лига, надигравайки драматично с 4:3 като домакин състава на Уест Хям в един от най-любопитните двубои от 30-ия кръг.

На своя "Сейнт Джеймсис Парк" момчетата на Еди Хау зарадваха своите привърженици със страхотен обрат, след като наваксаха пасив от 1:3 в рамките на последния по-малко от четвърт час игра.

Иначе срещата стартира отлично за "свраките", които откриха резултата чрез Александър Исак от дузпа още в 6-ата минута, но до почивката Майкъл Антонио и Мохамед Кудус осигуриха пълния обрат за гостите от Лондон.

В началото на втората част "чуковете" дори стигнаха и до аванс от два гола, когато в 48-ата минута Джарод Боуен беше точен за 3:1, завършвайки успешно светкавична контраатака на своя тим.

Преднината от две попадения на Уест Хям се задържа близо половин час, за да се стигне до 77-ата минута, в която Александър Исак отбеляза за втори път от дузпа, намалявайки пасива на своя тим.

Това върна надеждите в редиците на домакините, които се втурнаха в търсене на изравнителен гол и той стана факт шест минути по-късно, когато Исак пусна отличен извеждащ пас за Харви Барнс, който с хладнокръвен завършек реализира за 3:3.

Отново Барнс пък се превърна в големият герой за Нюкасъл в последната минута от редовното време, когато вкара със страхотен от дистанция, за да донесе победата на "джордитата", както и огромна радост на техните фенове.

С успеха "свраките" вече имат в актива си 43 точки на 8-ото място в подреждането, доближавайки се само на един пункт от днешния си съперник, който е 7-и.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
32 слаби труса са регистрирани за седмица край Девин
32 слаби труса са регистрирани за седмица край Девин
Протестно шествие в Добрич с настояване за обективно разследване на убийството от психично болен
Протестно шествие в Добрич с настояване за обективно разследване на убийството от психично болен