НОВИНИ

Нюкасъл взе минимален аванс срещу Саутхямптън след първия полуфинал за Купата на лигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:07, 25.01.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
нюкасъл взе минимален аванс саутхямптън първия полуфинал купата лигата
Слушай новината

Отборът на Нюкасъл направи важна крачка към класирането си за финала в турнира за Купата на лигата на Англия, след като в първия полуфинален сблъсък срещу Саутхямптън тимът на Еди Хау се наложи с 1:0 като гост.

"Свраките" бяха по-опасния тим през целия двубой, като можеха да поведат още в 37-та минута, когато Жоелинтон прати топката във вратата на домакините, но попадението му не бе зачетено заради засада.

Всичко обаче бе напълно редовно в 73-та минута, когато Александър Иска проби отдясно и комбинира с бразилеца, за когото остана по-лесната задача да реализира в опразнената врата за 1:0.

Футболистите на Саутхямптън опитаха да отговорят и само 120 секунди по-късно Адам Армстронг беше точен за 1:1, но радостта му не трая дълго, тъй като след намеса на ВАР голът беше отменен заради игра с ръка на нападателят на "светците".

В края на срещата домакините трябваше да понесат и друг удар, тъй като хърватският защитник Дуйе Чалета-Цар беше изгонен за втори жълт картон.

Така срещата завърши с минимален успех в полза на Нюкасъл, а реваншът на "Сейнт Джеймс Парк" е идният вторник (31 януари).

При нов успех или дори равенство "свраките" ще се класират за своя втори финал в турнира след 1976 година, докато Саутхямптън е в преследването на своето трето участие в спора за трофея след 1979 и 2017 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва реставрацията на моста на Кольо Фичето край гр. Бяла
Започва реставрацията на моста на Кольо Фичето край гр. Бяла
Започна един от малкото останали работни дни на депутатите от 48-ия парламент
Започна един от малкото останали работни дни на депутатите от 48-ия парламент