НОВИНИ

Обилни снеговалежи, виелици и навявания днес и утре

bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 04.02.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

И днес максималните температури ще останат все още по-високи от типичните за сезона, в повечето райони между 2° и 8°, но в комбинация със силния вятър усещането ще бъде за по-студено от действителното време. Ще бъде облачно, в много райони с валежи, предимно от сняг, по Черноморието - от дъжд и сняг. Предупреждение за обилни снеговалежи и условия за за виелици и навявания е в сила днес в планините, планинските райони и в Лудогорието.

През нощта валежите, вече навсякъде от сняг, ще продължат, по-значителни в Северна България и планинските райони, където ще натрупа снежна покривка до около 10 - 20 см. С много силен вятър от север-североизток, в Източна България с пориви до около 90 км/ч, ще нахлува по-студен въздух и температурите утре рязко и съществено ще се понижат. Обилни снеговалежи се очакват в Предбалкана и в източните райони, където също ще се образува снежна покривка. В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи, остават условията за виелици и навявания.

Облачно и мъгливо ще бъде в планините. На много места ще вали сняг, с по-значителни количества в Стара планина, Странджа и на места в Рило-Родопска област. Ще духа силен, по билата временно бурен вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максималните температури по високите върхове ще паднат до минус 17 - минус 18°.

В понеделник ще вали все още главно в Източна България, но ще остане ветровито, а застудяването ще продължи. С намалението на облачността през следващите дни сутрин ще бъде много студено с минимални температури на места до минус 14 - минус 15 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море завърши зимната си подготовка с победа над Добруджа в контрола с шест гола
Черно море завърши зимната си подготовка с победа над Добруджа в контрола с шест гола
ЦСКА 1948 се наложи над Спартак Плевен в последната си контрола
ЦСКА 1948 се наложи над Спартак Плевен в последната си контрола