НОВИНИ

Облачно до края на деня със слаби валежи

bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 16.11.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно облачно ще се задържи и в следобедните часове, а на отделни места и слабо ще превали. Само в крайните югозападни райони облачността за кратко ще намалее. Ще бъде ветровито с умерен, в югоизточните райони и на морския бряг - временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7 и 13 градуса.

И през следващото денонощие облачността ще остане значителна. През нощта, както и в сутрешните часове, на места главно в западните и централните райони от страната, където вятърът временно ще стихне, ще има условия за намалена видимост.

След обяд отначало в Югозападна България, а до вечерта и в останалата част от страната, облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в източните райони умерен североизточен вятър. Максималните температури - между 8° и 13°, в София – около 10°.

Облачно време ще преобладава и по Черноморието, без съществени валежи. Вятърът ще е умерен от североизток. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

С мрачно време ще започне денят и в планините, на отделни места до обяд ще преръми, ще има и мъгли. През втората половина на деня в масивите от Югозападна България, а до вечерта и на изток, облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е умерен.

Предимно облачно ще бъде утре не само у нас, но и в по-голямата част от Балканите, а по западното крайбрежие на полуострова ще има и превалявания.

Дъжд ще вали и в Южна Италия, на места в Испания, както и във Франция. Ще продължат валежите в северните части на континента, но предимно от сняг.

У нас, в четвъртък, ще бъде слънчево и малко по-топло. В петък предстои ново захлаждане. Ще има и слаби превалявания. Предимно слънчево ще бъде през почивните дни, когато и максималните температури ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фернандо Сантош остава начело на Португалия
Фернандо Сантош остава начело на Португалия
Само 2 положителни проби при тестването на учениците днес в Русенско
Само 2 положителни проби при тестването на учениците днес в Русенско