НОВИНИ

Облачно и мъгливо време през почивните дни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 09.12.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в Дунавската равнина и по Черноморието ще се задържи облачно, на места - мъгливо, с ръмежи. Над останалите райони облачността ще е променлива, често значителна. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 3°; максималните - между 1° и 6°, в София - около 5°.

По Черноморието ще е облачно и мъгливо, на места с ръмежи. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 4°-5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

В планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

В неделя ще бъде почти тихо и сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 2° и 7°. През следващите дни ще се затопли. В понеделник ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Във вторник и сряда вятърът в много райони ще стихне и отново в равнинната част от страната ще има условия за мъгла или ниска облачност, там дневните температури ще остават около 5°. В планинските райони ще преобладава слънчево и по-топло време с максимални температури около и над 10°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Везенков с нов личен рекорд в първенството на НБА
Александър Везенков с нов личен рекорд в първенството на НБА
COVID-19 у нас: 164 са новите случаи за последното денонощие
COVID-19 у нас: 164 са новите случаи за последното денонощие