НОВИНИ

Облачно и мъгливо време в почти цялата страна утре

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 10.11.2020
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Облачно и мъгливо ще е времето в почти цялата страна и в близките дни, като мъглите ще стават все по-гъсти и на места от тях дори ще ръми.

Минималните температури утре ще са в широки граници - между 3 и 10 градуса, в София - около 4°. В по-голямата част от страната сутринта видимостта ще бъде намалена от мъгли или ниска облачност.

Ще има и райони с ръмежи или слаби валежи от дъжд, на повече места в Дунавската равнина и по Южното Черноморие. Временни разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта, се очакват в следобедните часове, по-съществени в Югозападна България. Максималните температури ще бъдат между 9° и 15° в комбинация със слаб, в източните райони -умерен североизточен вятър.

Предимно облачно ще е времето и в планините. Повече слънце ще има по най-високите части, главно в масивите от Югозападна България. Максималните температури по най-високите върхове ще са около 2-3 градуса над нулата, а в планинските курорти - от 7° на Пампорово и Алеко, 10 - в Боровец, до 13° в Банско и Добринище. Вятърът ще е слаб от североизток.

В по-голямата част от Балканите, с изключение на източните райони от полуострова, утре ще бъде предимно слънчево, но в часовете преди обяд на много места ще има мъгли.

Предимно слънчево ще бъде и на Пиренеите, както и в Германия, където се очаква и затопляне. Много ветровито и дъждовно ще бъде във Великобритания и Северозападна Франция. Сняг ще превалява в Европейска Русия. На много места в останалата част от континента ще бъде с мъгли и ниска облачност.

У нас четвъртък, в по-голямата част от страната ще бъде облачно и мъгливо. Повече слънчеви часове ще има през втората половина на деня в Западна и Централна България. Температурите ще останат без промяна.

В петък ще бъде предимно слънчево, но сутринта ще бъде студено с температури от 0 до 5 градуса.

През почивните дни ще преобладава облачно време с по-голяма вероятност за валежи в събота. Максималните температури слабо ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След 12 ноември - ще се върнат ли в училище гимназистите
След 12 ноември - ще се върнат ли в училище гимназистите
Тръмп обмисля да се кандидатира за президент през 2024 година?
Тръмп обмисля да се кандидатира за президент през 2024 година?