НОВИНИ

Облачно и с валежи през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 03.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Зимен ден и днес в страната, с превалявания от слаб сняг и силен вятър на места, като времето ще се задържи облачно и с валежи и през почивните дни, и през първата половина от новата седмица. През нощта ще е почти тихо с минимални температури между минус 3 и 2 градуса, в отделни котловинни райони и по-ниски.

Утре преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността, но от юг тя отново ще се увеличи и по-късно в Югозападна България ще превали предимно дъжд, в планинските райони - слаб сняг.

В западната половина на Дунавската равнина ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а по най-високите планински върхове около и под минус 10 градуса.

В планините утре облачността ще е значителна с превалявания от сняг, на повече места в Рило-Родопската област. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

В Европа на много места в западните райони ще вали дъжд, а преди обяд над Централна Европа ще има слаби валежи от сняг. Валежи, предимно от сняг, ще има и в Източна Европа, и в планинските райони от Балканите, по Адриатическото крайбрежие на полуострова и в Южна Гърция ще вали дъжд.

У нас в събота в югозападната половина от страната ще превалява сняг, в югоизточната - дъжд. През следващите дни вече в почти цялата страна ще вали сняг. На повече места и повече по количество ще са валежите в събота и неделя в Южна България, а във вторник и сряда в централната част от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Легенди на Ботев Пловдив посетиха фотоизложбата за 110-годишнината на клуба
Легенди на Ботев Пловдив посетиха фотоизложбата за 110-годишнината на клуба
Над 118 000 украинци и чуждестранни граждани са напуснали Украйна през румънската граница
Над 118 000 украинци и чуждестранни граждани са напуснали Украйна през румънската граница