НОВИНИ

Облачно, на места мъгливо остава времето днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 13.11.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Времето

Облачно, на места в източните райони и мъгливо ще бъде времето днес у нас. Слаби валежи от дъжд ще има само на отделни места. Ще бъде почти тихо, а максималните температури ще са между 9° и 14°, в столицата - около 12°.

Предимно облачно ще остане и през нощта, като на места в Централна и Източна България все още ще превалява. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 2° и 7°.

След обяд облачността в по-голямата част от страната ще намалее. Предимно слънчево ще бъде през целия ден в Югозападна България. В Източна България ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, малко по-високи в крайните югозападни райони.

В сутрешните часове по високите части на Централна Стара планина все още е възможно да превалява слаб сняг, но по-късно в планините облачността ще намалее до слънчево време. Температурите по високите върхове ще са около 3° под нулата.

В курортите - от 2° на Алеко, 6-7° в Пампорово и Боровец до 11-12° в Банско и Добринище. Ще духа умерен северозападен вятър.

Мъгливо и облачно ще бъде сутринта и на Балканите, но след обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва. В южните райони от полуострова ще е предимно слънчево през целия ден.

Облачно и дъждовно ще бъде в по-голямата част от Европа: на Британските острови, в Северозападна Франция и в Норвегия.

Дъжд ще вали и на много места в Испания, както и в Португалия. В южните райони на Европейска Русия ще е почти без валежи, но на север ще превалява сняг.

У нас в неделя и понеделник по поречието на Дунав и в източните райони от страната сутринта ще бъде мъгливо, но след обяд в цялата страната ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Във вторник от запад облачността ще се увеличи и на места в Западна България ще превали, а дневните температури там ще са по-ниски спрямо предишните дни. В сряда и четвъртък ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в планините - от сняг. Температурите ще се понижават, по-съществено в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейски лидери: Рано е за празнични пътувания
Европейски лидери: Рано е за празнични пътувания
Травма спря Неймар за мачовете на Бразилия
Травма спря Неймар за мачовете на Бразилия