НОВИНИ

Облачно с валежи - къде ще вали

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 01.05.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще е по-често облачно и главно в източните и планинските райони отново ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, малко по-високи в крайните югозападни райони.

През следващото денонощие облачността ще остане значителна, без промяна ще бъдат и максималните температури, отново в интервала 17 - 22°.

Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени от гръмотевици и ще са временно интензивни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието облачността ще е значителна и с предимно слаби валежи. Ще духа до умерен северен вятър. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Дъжд ще вали и в планините, а над 2500 метра и сняг. На повече места ще са валежите след обяд в масивите в Югозападна България, където ще са временно интензивни и придружени oт гръмотевици. Ще духа умерен вятър.

Времето на Балканите. Утре на места в западните райони от полуострова, където количествата ще са значителни, валежите ще са придружени от гръмотевици. С повече слънчеви часове и почти без валежи ще бъде в Южна Гърция.

У нас в петък ще вали в по-голямата част от страната, на места валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. В събота ще се задържи облачно с валежи, но вече по-слаби, а след обяд в повечето райони ще спрат.

В неделя и понеделник преди обяд ще има и слънчеви часове, но след обяд главно в планинските райони отново ще превали и прегърми.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байерн Мюнхен дари 500 хиляди евро за фондацията на името на Франц Бекенбауер
Байерн Мюнхен дари 500 хиляди евро за фондацията на името на Франц Бекенбауер
Възстановки в Копривщица и Клисура - честваме 148 години от Априлското въстание
Възстановки в Копривщица и Клисура - честваме 148 години от Априлското въстание