НОВИНИ

Облачно време с температури между 2° и 7° днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 02.12.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно ще се задържи и днес над по-голямата част от страната. В Източна България все още ще превалява слаб дъжд, докато над Западна и Централна валежите ще спрат. Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°, по-високи ще са в югозападните райони, където облачността временно ще се разкъса. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от север-североизток.

През нощта ще е почти тихо и на много места ще се образуват мъгли, а в отделни райони на Югоизточна България все още ще превалява слаб дъжд. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София около 1°.

Утре максималните в Северна България ще са между 1° и 5°, в Южна – между 6° и 11°, в София – около 7°. През деня ще бъде облачно, но ще е почти без валежи и главно над планинските райони в Югозападна България ще има временни намаления на облачността. Вятърът ще е слаб, от изток-югоизток.

И край морския бряг ще бъде облачно, на места по южното крайбрежие с ръмежи. Ще духа слаб североизточен вятър, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Облачно и мъгливо ще е времето и в планините. Разкъсвания и намаления на облачността ще има във високите части на Западна България. Ще духа слаб югозападен вятър, а температурите слабо ще се повишат.

Слабо повишение на температурите се очаква и на Балканите. Ще остане обаче облачно, а валежи ще има по западното крайбрежие на полуострова.

И над по-голямата част от Западна и Централна Европа времето ще бъде облачно и на места ще превалява дъжд, в района на Алпите, в Източна Германия и Северна Полша - сняг. Сняг ще превали и в Швеция, Дания и Финландия.

У нас през следващите дни ще се задържи предимно облачно. В неделя ще е почти без валежи. През нощта срещу понеделник в западните райони, а в понеделник и на изток на места ще превали дъжд. Валежите ще продължат и във вторник, и в сряда, но температурите ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли подкрепа за мандата на ГЕРБ - вижте политическите реакции
Има ли подкрепа за мандата на ГЕРБ - вижте политическите реакции
Спартак Варна освободи пореден футболист
Спартак Варна освободи пореден футболист