НОВИНИ

Облачно време утре, максималните температури ще са между 10° и 15°

bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 19.02.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта времето ще бъде облачно. Ще е почти тихо, а минималните температури ще са между 1° и 6°.

Утре облачността ще се задържи. В следобедните часове на места в Западна България ще превали слаб дъжд. Около обяд ще се появи слаб северозападен, в югоизточните райони – югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София около 13°.

И по Черноморието облачността ще е значителна. Ще е почти тихо, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Облачно ще бъде и в планините, на места в масивите от Западна България с валежи от дъжд, над около 1500 метра – от сняг. Ще духа умерен, по високите върхове силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в курортите слабо ще се понижат и ще са от 5° на Алеко до 9° в Пампорово.

На Балканите също ще преобладава облачно време, но ще се задържи по-топло от обичайното за втората половина от февруари. Валежи от дъжд и сняг ще има на повече места в централните и северни райони. Усложнена остава синоптичната обстановка в северозападните райони от континента, с много силен вятър и значителни по количество валежи. Ветровито ще остане и в северната част от Европейска Русия, където ще превалява сняг. Предимно слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров и в Западното Средиземноморие.

У нас в понеделник на места в низините сутринта ще е мъгливо. Над останалата част от страната денят ще започне слънчево, но до вечерта отново ще завали. Във вторник валежите вече ще са почти навсякъде. В началото от дъжд, но с очакваното захлаждане, дъждът бързо ще премине в сняг. В сряда и четвъртък облачността ще се задържи, но слаби валежи вече ще има само на отделни места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 13 души са ранени след срутване на таван в увеселителен парк в Мадрид
Най-малко 13 души са ранени след срутване на таван в увеселителен парк в Мадрид
БСП освободи Калоян Паргов от длъжността председател на Градската организация
БСП освободи Калоян Паргов от длъжността председател на Градската организация