НОВИНИ

Облачността ще се увеличава

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 06.04.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

След слънчевото утро през втората половина на деня облачността ще се увеличава. По-значителна ще бъде в югоизточната половина от страната, а също и по Черноморието и там ще превалява дъжд. В отделни райони са възможни съществени количества. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който в Северозападна България ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 17°.

През нощта в източните части от страната облачността ще се задържи значителна и на места все още ще превалява дъжд. Минималните температури утре в повечето райони ще са между 0° и 5°.

След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили в почти цялата страна е обявено предупреждение код жълто - за пориви на места до 80-90 км/ч. В област Бургас, освен за силен вятър, предупреждението е и за значителни валежи от дъжд.

Температурите ще се понижат, по-чувствително в Западна България, където максималните ще са едва около 8 - 10°. По-топло ще се задържи в югоизточните райони и на морския бряг до около 18°. Дъжд ще вали на много места, най-вече в югоизточните райони, а с понижението на температурите на места в Северна и Западна България ще се примесва със сняг.

Много ветровито време и в планините. Ще духа силен, по-високите и открити части бурен вятър, с който ще нахлува по-студен въздух. Максималните температури по високите върхове ще са около минус 6 - 7°.

Облачността ще се задържи значителна, ще има и валежи, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1400 метра надморска височина. Остава повишена опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите.

През нощта срещу четвъртък в Източна България ще продължи да превалява дъжд, но до сутринта валежите ще спрат. В чевъртък ще остане ветровито, само на отделни места ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета в Западна България и сняг. През следващите дни до края на седмицата вятърът ще отслабне и ще стихне. Ще преобладава слънчево време, с малка вероятност за валежи. Дневните температури ще се повишават бавно и в неделя максималните ще са между 12° и 17°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София посреща Европейско първенство по таекуондо
София посреща Европейско първенство по таекуондо
Във Варна не всички лични лекари ще получат РНК ваксини тази седмица
Във Варна не всички лични лекари ще получат РНК ваксини тази седмица