НОВИНИ

Обработени са над 300 сигнала заради лошото време, има пострадали край Аксаково

Остава бедственото положение в няколко населени места в областите Варна и Шумен

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
16:06, 19.11.2023
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
обработени 300 сигнала заради лошото време пострадали аксаково
Слушай новината

Няколко населени места в областите Варна и Шумен остават в бедствено положение във връзка с ураганния вятър и усложнената зимна обстановка. Това съобщи пред медии директорът на пожарната гл. комисар Александър Джартов. Заради битов инцидент в комплекс в Аксаково няколко души са с изгаряния, високопроходим автомобил на пожарната пътува към тях.

Екипите на пожарната са реагирали на над 300 произшествия. Над 200 са от Варна - основно за паднали дървета и клони. В Бургас - над 40, отново за паднали клони и дървета. Пожарната има готовност в случай на необходимост да предостави допълнителни агрегати за ток в цялата страна.

ВАРНА

Бедственото положение остава в общините Варна, Вълчи дол, Суворово, Дългопол, Аксаково. Евакуирани са всички хора, заседнали с автомобилите си по областните пътища. Затворен е главният път Варна - Бургас и Варна - Добрич.

11 населени места са без ток. Отработват се 35 сигнала за паднали дървета и клони в град Варна, 17 екипа работят на място.

В хотел на територията на Аксаково е разхерметизирана камина с водна риза и са пострадали 4-5 души - те са с изгаряния. Високопроходим автомобил на пожарната пътува към тях, тъй като пътят е блокиран заради снега и Спешна помощ не може да стигне. По информация на МВР общо 25 души се намират в хотела, като вътрешният министър Калин Стоянов е разпоредил да се направи всичко възможно, за да бъдат извозени те на безопасно място.

Вятърът на територията на област Варна вече е утихнал, в момента е слънчево.

ШУМЕН

Регистрирани са 28 произшествия, отново става дума за спасяване на хора и паднали дървета, прекъснато електрозахранване и заснежени пътища. Евакуирани са 49 души, няма данни за бедстващи, няма загинали или пострадали.

Затруднена е комуникацията с 6 общини, в които няма ток и е обявено бедствено положение - Хитрино, Венец, Каолиново, Никола Козлево, Нови пазар и Каспичан. Отворени са главните пътища Шумен - Силистра и Шумен - Русе. Затворен е пътят между град Нови пазар и с. Мировци, той се разчиства и в момента.

ДОБРИЧ

Нормализира се ситуацията в Добрич, няма затворени пътища или бедстващи хора. Движението по пътищата обаче е затруднено. Обработват се два сигнала.

БУРГАС

Няма затворени пътища, сигналите са за паднали дървета. Около 40 места са без ток в общините Руен, Малко Търново, Созопол и Приморско. Труднопроходим е пътят към селата Граматиково и Малко Търново.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Чехия изгониха трима футболисти от националния отбор малко повече от ден преди решителния мач срещу Молдова
В Чехия изгониха трима футболисти от националния отбор малко повече от ден преди решителния мач срещу Молдова
Оливие Жиру след погрома над Гибралтар: Треньорът ни каза да се забавляваме, докато сме сериозни
Оливие Жиру след погрома над Гибралтар: Треньорът ни каза да се забавляваме, докато сме сериозни