НОВИНИ

Обрат от 26 точки пасив помогна на Милуоки да запише 12-ата си победа

Всичко по-интересно от снощните мачове в НБА

Янис Адетокунбо Деймиън Лилард Милуоки Бъкс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:12, 27.11.2023
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Милуоки Бъкс постигна 12-ата си победа през сезона в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, след като се наложи със 108:102 при домакинството си на Портланд Трейл Блейзърс.

"Елените" стигнаха до успеха след кош на Янис Адетокунбо 18.1 секунди преди края, а точният му изстрел ознаменува обрат от 26 точки, който сътвориха домакините.

Тимът на Портланд, който е в процес на преизграждане след сделката, изпратила Деймиън Лилард в Милуоки, поведе с 81:55 след тройка на Джерами Грант 9 минути преди края на третата четвърт.

Гостите имаха двуцифрена преднина и в средата на последната четвърт, но се пречупиха в заключителните секунди.

За победителите Янис Адетокунбо вкара 33 точки и овладя 16 борби, а Лилард вкара още 31 точки в коша на бившия си тим.

В тима на Портланд най-резултатен бе Грант с 22 точки, а Малкълм Брогдън добави 18 точки и 12 асистенции.

След победата Милуоки разделя второто място в Източната конференция с баланс от 12 победи и 5 загуби, какъвто има и съставът на Орландо Меджик.

Лидер на Изток продължава да бъде отборът на Бостън Селтикс, който надделя при домакинството си на Атланта Хоукс със 113:103.

Много силен мач за "келтите" направи Джейсън Тейтъм, който вкара 34 точки. С 21 завърши Джейлън Браун, като доброто представяне на двамата направи липсата на контузените Джру Холидей и Кристапс Порзингис почти неусетна.

За Атланта 33 точки реализира Трей Йънг, Боян Богданович вкара 23 от пейката, а Де'Андре Хънтър завърши с 24, но нито един от останалите играчи на "ястребите" не записа повече от 7 точки.

С успеха Бостън вече има показатели от 13 победи и само четири поражения, докато Атланта е на девето място в конференцията с осем победи и още толкова загуби.

На Запад водач с 12 победи и четири загуби е тимът на Минесота Тимбъруулвс, който тази нощ победи Мемфис Гризлис като гост със 119:97.

"Вълците" успяха да натрупат преднина от почти 20 точки още до почивката и през второто полувреме просто контролираха играта.

Антъни Едуардс завърши с 24 точки, а "дабъл-дабъл" от 18 точки и 10 асистенции направи ветеранът Майк Конли. Още 18 точки вкара и Карл-Антъни Таунс.

За Мемфис Джарън Джаксън вкара 18 точки, но това бе крайно недостатъчно, за да бъде избегнато 13-ото поражение от началото на сезона.

В друг мач от тази нощ отборът на Денвър Нъгетс постигна домакинска победа със 132:120 над Сан Антонио Спърс.

За шампионите "дабъл-дабъл" от рекордните си за сезона 39 точки и 11 борби направи сърбинът Никола Йокич, а за гостите френският новобранец Виктор Уембаняма се отличи с 22 точки и 11 овладени топки под коша.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа с линейка затрудни движението на "Орлов мост"
Катастрофа с линейка затрудни движението на "Орлов мост"
Горски служители помагат в разчистването на пътищата в Североизточна България
Горски служители помагат в разчистването на пътищата в Североизточна България