НОВИНИ

Горски служители помагат в разчистването на пътищата в Североизточна България

горски служители помагат разчистването пътищата североизточна българия
Снимка: СИДП – пътят към Новосел
bnt avatar logo
от БНТ
11:11, 27.11.2023
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Екипи на горските стопанства на територията на Североизточното държавно предприятие участват още от вчера в разчистването на паднали дървета и клони по пътната мрежа и по улиците в градове и села. Горските помагат и при изтеглянето на закъсали автомобили.

В област Шумен дежурните разчистиха пътя към Ришкия проход, отсечките Риш-Тушовица, Велики Преслав-Върбица, Велики Преслав-Търговище, Овчарово-Костена река, Вехтово-Друмево, пътя за Имренчево и част от пътя за Новосел.

В област Варна са премахнати всички паднали дървета на територията на стопанството в Шерба. В Провадия горските са изтеглили закъсали в преспите автомобили и са разчистили жп линията Арковна-Партизани. Във всички стопанства в област Добрич екипите работят заедно с кметовете по места.

В област Търговище горските Черни Лом и Омуртаг са помогнали да бъдат освободени всички пътища, за да се възстанови движението. Най-големият проблем в момента са падналите дървета и клони, които пречат на снегорините. Екипите ще работят до отстраняване на всички паднали дървета от пътната мрежа, съобщиха от предприятието.

Автор: Светлана Ганчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обрат от 26 точки пасив помогна на Милуоки да запише 12-ата си победа
Обрат от 26 точки пасив помогна на Милуоки да запише 12-ата си победа
Полицията влезе във ВиК-Бургас по сигнал за длъжностни престъпления
Полицията влезе във ВиК-Бургас по сигнал за длъжностни престъпления