НОВИНИ

Обрат по делото за Милен Цветков: Ключов свидетел твърди, че подсъдимият е заспал зад волана

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:30, 12.05.2021 (обновена)
7711
Чете се за: 04:37 мин.
У нас
Слушай новината

Обрат по делото за катастрофата с Милен Цветков. Ключовият свидетел Георги Иванов единствен твърди, че подсъдимият Кристиан Николов е заспал зад волана секунди преди сблъсъка.

Георги Иванов и Кристиан Николов се познават отдавна, били са заедно в нощта преди катастрофата. После той се е возил на предната седалка, в непосредствена близост до Кристиан, когато е управлявал джипа, помел колата на журналиста Милен Цветков.

Досега Георги Иванов е разпитван по делото два пъти - веднъж от дознател и един път пред съдия.

По време на разпитите в съда той изпадна в някои противоречия. Едно от тях е, че за първи път твърди, че Кристиан Николов е шофирал с 60-70 км/ч, а в друга част казва, че той обичал да кара с висока скорост.

Второто противоречие е, че шофьорът е заспал зад волана, като в същото време обяснява, че са говорили през цялото време с Кристиан и приятелката му, която се е возила на задната седалка. По никакъв начин не казва, че Кристиан е заспал и по тази причина е възможно да е загубил контрол над автомобила.

Разпитаха приятелката на Кристиан, обвинен за смъртта на Милен Цветков. Каква е нейната версия (СНИМКИ)

Днес обаче това беше акцентът в показанията на Георги Иванов, който обясни, че в минутите преди катастрофата, докато пътували в колата на Кристиан, си говорели постоянно. Замълчали за кратко, когато усетил ускорение. Видял червения светофар, обърнал се към Кристиан и му изкрещял, но той не реагирал, бил като заспал.

Тезата на защитата е, че, заспивайки за секунди зад волана, Кристиан несъзнателно е увеличил скоростта и така е предизвикал катастрофата.

Адвокатите на наследниците на Милен Цветков не приемат тази теза.

Мисля, че това обстоятелство не би могло да промени хода на процеса, още повече, че свидетелят в досъдебната фаза е разпитван пред съдия и в тази част показанията му бяха прочетени и приобщени съответно. Други такива доказателства по делото не съществуват и, за да възникне такава хипотеза, би трябвало да се съберат и други доказателства в тази насока., каза Станислава Каракушева - адвокат на сина на Милен Цветков Боян Цветков.

Аз присъствах на този разпит пред съдия, просто не му беше зададен този въпрос. Никой не го е питал в момента, в който се е обърнал към него, защото той твърди, че се е обърнал, той е опитал да му извика нещо на Кристиан, никой не го е питал Кристиан в какво състояние е бил, каза Константин Симеонов - адвокат на Кристиан Николов.

Пред медиите обаче Георги Иванов остана безмълвен.

Големият спор сега е в това дали катастрофата е предизвикана поради непредпазливост или с елемент на умисъл, тъй като в кръвта на подсъдимия при експертизата са открити три вида наркотици.

Свидетели на катастрофата с Милен Цветков не потвърждават версията на Николов и приятелката му

По време на разследването Георги Иванов е заявил, че е напуснал автомобила на Кристиан, а подсъдимият и неговата приятелка са останали в колата. Днес твърди, че тримата заедно излезли от джипа, а Кристиан казал, че отива да помогне на пострадалия.

Днес бяха разпитани и полицейски служители, дошли на мястото на катастрофата след подадения сигнал. Единият от тях потвърди тезата на извършителя, че е подложил маратонката си под главата на Милен Цветков, за да му помогне и че е извадил езика му, когато той е щял да го глътне.

Делото продължава, като се очаква в края на заседанието адвокатите на Кристиан Николов отново да поискат той да бъде освободен от ареста.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде е спасеното на Гергьовден агне сега?
Къде е спасеното на Гергьовден агне сега?
Какво даде като заявка да свърши шестият служебен кабинет?
Какво даде като заявка да свърши шестият служебен кабинет?