НОВИНИ

Община Хисаря вече излиза от кризата, предизвикана от пандемията

bnt avatar logo
от БНТ
20:35, 28.08.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Регионални

Община Хисаря вече излиза от кризата заради пандемията. Хотелите в града са пълни, а от началото на следващата година курортният град очаква да посрещне първите си туристи от Германия по проекта с германските здравни каси за балнеолечение. Министърът на туризма Марияна Николова се срещна с представители на местната власт в областта.

От началото на годината до средата на август над 60 000 туристи са пренощували в община Хисаря. Основна част от тях са българи.

."Климатът е прекрасен. Смятам, че това е бъдещето на туризма в България, при наличието на толкова минерални извори с най-различни лечебни свойства, единственото, което ни липсва, това е рекламата", споделя Светлана, която е пристигнала от Пловдив.

Медицинските центрове и болниците в Хисаря вече са лицензирани за посрещане на туристи от Германия. Някои от спа хотелите също имат регистрация.

Инж. Пенка Ганева - кмет на община Хисаря: Ние вече имаме подписани споразумения, причина е това, че превозвачите не са подписали договори, с които да могат да довеждат туристите до нас. Очакваме това да се случи в началото на следващата година.

Вицепремиерът Марияна Николова посочи, че здравните условия и безопасността в местата за настаняване са на изключително ниво.

Марияна Николова - вицепремиер и министър на туризма: Всички места за настаняване са почти пълни, особено малките обекти, малките хотели. Виждам, че безусловно се спазват предписаните мерки от здравните власти.

Министерството на туризма ще подкрепи увеличението на бюджетите на областните администрации по отношение на рекламата, за да се популяризират населените места и курортите в България, които предоставят условия за здравен туризъм.

Автор: Станислава Христозова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плаващо кино във Венеция
Плаващо кино във Венеция
Банкомати по Черноморието удържат такса до 15% от изтеглената сума
Банкомати по Черноморието удържат такса до 15% от изтеглената сума