НОВИНИ

Обвиниха полицая, бил момче пред бар, защитата с коренно различна версия за случая

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
18:03, 11.07.2024
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение на полицая, който счупи челюстта на младеж по време на парти за Джулай морнинг край Созопол. Адвокатът на обвиняемия разказа коренно различна версия за конфликта, който възникнал заради парче пица.

21-годишният полицай е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Арестът му е удължен на 72 часа, а прокуратурата е поискала постоянен арест. Очаква се в следващите дни съдът да гледа и мярката му за неотклонение. Адвокатът на полицая разказа, че той е бил предизвикан, а младежите са били пияни. Обясни още, че доброволно е бил охрана на събитието, без да получи заплащане за това и не е бил нает. Органите на реда обаче все още проверяват в качеството на какъв полицаят е носил жилетка на охранителна фирма и е бил на събитието.

Пред разследващите полицаят Христо Петров се възползвал от правото си да не дава обяснения. За това и все още се уточнява в качеството на какъв е присъствал на партито.

"Дали като гражданин, дали като охранител, дали като полицейски служител. Ако той е в качеството си на длъжностно лице, съответно ще му бъде предявено и такова обвинение - квалифициращо", каза Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура – Бургас.

Засега обвинението е за нанесената средна телесна повреда на студента Владимир Радев. А полицаят може да получи наказание от 2 до 10 г. затвор. Спречкването станало на входа на заведение на плаж "Градина", след като приятели на пострадалия бутнали парчето пица на обвиняемия. Според адвоката на полицая, той е бил провокиран.

"Той сяда да вечеря пица. В този момент двама от компанията надрусани и пияни отиват, събарят му пицата и, с извинение пред камерите, се изпикават върху пицата. Той хваща единия, премества го. Те го заобикалят, започват да му крещят, да му викат, да му се карат. Пострадалото момче излиза напред, вдига ръцете да посяга и в този момент той му удря не юмрук, а шамар", казва Бочко Боев, адвокат на обвиняемия.

Според адвоката полицаят не е имал метален бокс. Тази нощ не е бил и на работа.

"Познати, които са го помолили да отидат да охраняват, евентуални скандали, без да са говорили за заплащане, а на доброволни начала и да гледат изгрева на слънцето", обясни Бочко Боев.

Жилетката на охранителната фирма му била дадена от неговите познати. Христо Петров е охранителен полицай от октомври, в изпитателен срок, в нощта на инцидента не е бил на смяна. Според адвоката му няма други нарушения, откакто е в системата на МВР.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джевдет Чакъров пред БНТ: Има шанс да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ
Джевдет Чакъров пред БНТ: Има шанс да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ
Петър Зехтински пред БНТ: Марибор е опитен отбор, надявам се на добър резултат (ВИДЕО)
Петър Зехтински пред БНТ: Марибор е опитен отбор, надявам се на добър резултат (ВИДЕО)