НОВИНИ

Обзор Ден последен в леката атлетика: Осмо място за Тихомир Иванов в скока на височина (ВИДЕО)

Той постигна най-добрия резултат за български състезател в лекоатлетическата надпревара на Олимпийските игри в Париж

Тихомир Иванов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 11.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Тихомир Иванов постигна най-добрия резултат за български състезател в лекоатлетическата надпревара на Олимпийските игри в Париж, след като се нареди осми на финала на скока на височина. Иванов преодоля в 2:17, 2:22 и 2:227 метра. И въпреки че в последствие направи три фаула на 2:31 м., възпитаникът на Георги Помашки регистрира най-доброто си постижение на олимпийски игри в своята кариера.

Титлата заслужи австралиецът Хамиш Кър, който в надскачането за златния медал победи Шелб МакЮън от САЩ. Трети завърши шампионът от Токио Баршим с най-добър личен резултат през сезон 2.34 м., докато другият златен медалист от японската столица Джанмарко Тамбери намери сили да вземе участие в този финал, въпреки здравословните си проблеми, но в крайна сметка остана на 11-то място с 2:22 м.

На 800 метра при мъжете Еманюел Уаньони от Кения триумфира с личен рекорд – 1:41.19 минута, изпреварвайки само с една стотна Марко Апор от Канада. Трети остана Джамел Седжати от Алжир. В хвърлянето на копие при дамите Хакура Китагучи от Япония заслужи златния медал с резултат 65.80 метра. Втора и трета се наредиха съответна Йо-Ан ван Дайк от Южна Африка и Никола Огродникова от Чехия.

В бягането на 100 метра с препятствия при дамите триумфът бе за американката Масай Ръсел, която заслужи златото с резултат 12.33 секунди. Втора остана представителката на Франция Сирена Самба – Майсела, а подиумът допълни олимпийската шампионка от Токио Джазмин Камачо – Куин от Пуерто Рико.

На 5000 м. при мъжете Якуб Ингребрицен грабна златния медал с време от 13:13, 66 метра. Норвежецът, който остана четвърти на 1500 м., изпревари в спора за първото място Роналд Квемойро от Кения и Грант Фишър от САЩ.

Повече можете да видите във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж от 22:00 ч. по БНТ
Гледайте церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж от 22:00 ч. по БНТ
Може и да бъда част от новия служебен кабинет, заяви министърът на отбраната
Може и да бъда част от новия служебен кабинет, заяви министърът на отбраната