НОВИНИ

4-годишно дете и баща му загинаха при руска въздушна атака в Украйна

Няма независимо потвърждение на информацията

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:30, 11.08.2024
Чете се за: 02:37 мин.
По света
Слушай новината

На кадри, разпространени от Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна се вижда как екипи разчистват руини. Твърди се, че жилищна сграда в Бровари е засегната от отломки от руска ракета. При атаката са загинали млад мъж и синът му, ранени са още 3 души. Няма независимо потвърждение на информацията. През изминалата нощ освен Киевска област, където се намира Бровари, въздушна тревога е имало и в други украински райони. За атаки с дронове и ракети в редица руски области съобщава и Москва. Отломки от ракети са предизвикали пожар в жилищна сграда в Курск. Има ранени.

снимка: БТА

"Уважаеми съграждани, работя в града. Днес врагът атакува за пореден път нашето мирно население. Има ранени, те са в болница. За щастие загинали няма. Ситуацията е под контрол", заяви Алексей Смирнов, губернатор на Курска област.

Президентът Володимир Зеленски потвърди за първи път, че украинската армия извършва бойни действия на територията на руската Курска област.

"Днес ми беше докладвано от главнокомандващия на нашата армия за действията по фронтовата линия и за пренасянето на войната на територията на агресора. Благодарен съм на всяко едно военно подразделение, което е направило това възможно. Украйна доказва, че може да възстанови справедливостта и да упражнява необходимия натиск върху агресора", каза Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Във вторник украински бойци и техника нахлуха в Курска област и проникнаха на над 10 км навътре в руска територия. Според украински източници, вече са превзети населени места, включително и Суджа, където има газоизмервателна станция. Към момента транзитът на руски газ е непрекъснат. Активните сражения в Курска област продължават. Там и в съседните Белгородска и Брянска области вече е въведен режим на контратерористична операция. От района са евакуирани около 76 хиляди души, твърди Москва.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестите и контрапротестите във Великобритания продължават
Протестите и контрапротестите във Великобритания продължават
Гледайте церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж от 22:00 ч. по БНТ
Гледайте церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж от 22:00 ч. по БНТ