НОВИНИ

Очаква ни горещо време - с температури над 36 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 07.07.2021
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще бъде времето в близките дни, а в края на седмицата отново ще имаме стойности над 35-36 градуса.

През нощта валежите на повечето места ще спрат и ще бъде безоблачно и тихо. Очакват се минимални температури в широки граници - между 14 и 22 градуса.

Утре над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България, на места с краткотрайни валежи.

След обяд и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има превалявания, придружени от гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат от 25 - 26° в североизточните райони, до 35°- 36° в крайните югозападни, в София – около 29 градуса, а по Черноморието се очакват от 24° до 26°. Температурата на морската вода ще е между 22 и 24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В морските ни курорти ще има по-значителни увеличения на облачността и на места ще има краткотрайни валежи, възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток.

Предимно слънчево ще е и в планините, преди обяд в източните части на Стара планина ще има по-значителни увеличения на облачността, а след обяд над останалите планини ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, в Родопите и ще прегърми. Вятърът ще е умерен от североизток.

Над Западна и Централна Европа облачността ще е значителна. На много места с краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Предимно слънчево ще бъде над по-голямата част от Източна Европа, както и на Пиренейския и Апенинския полуостров.

Слънчево ще бъде и на Балканите, с временни увеличения на облачността следобед над източните райони от полуострова, където ще превали и прегърми. Температурата на морската вода в Гърция е между 25 и 28 градуса.

У нас през следващите дни до края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност - в петък, главно над планините в Южна България, а през почивните дни - в крайните югозападни райони, където са възможни изолирани краткотрайни валежи.

След временно понижение на температурите в събота, в неделя и в началото на новата седмица, максималните отново ще достигат и надхвърлят 34 - 35 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски с успех над Локомотив Сф в третата си контрола
Левски с успех над Локомотив Сф в третата си контрола
32 сигнала за изборни нарушения са получени в пловдивската полиция
32 сигнала за изборни нарушения са получени в пловдивската полиция