НОВИНИ

Очаква ни слънчев уикенд след поредица дъждовни дни

bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 24.08.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево, а в много райони и горещо, ще бъде в събота и неделя. Преди това обаче ни очакват още много валежи.

Предупреждение за силни гръмотевични бури и проливни валежи е обявено днес в много области от страната. Ще превалява и в останалите райони, а в Източна България ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°.

Ще вали и през нощта, но след полунощ в повечето райони валежите временно ще спрат, а вятърът ще отслабне. Утре отново ще има валежи и гръмотевици, на повече места след обяд в Южна България. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 27° и 32°, по Черноморието от 29° до 31°. Главно в часовете около и след обяд и на морския бряг ще превали и прегърми. Ще бъде ветровито с умерен вятър от север-североизток, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Лоши условия за туризъм и утре в планините, където за пореден ден ще има проливни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър, а температурите слабо ще се повишат.

В петък в Югозападна България в крайните югоизточни райони все още са възможни локални интензивни валежи и гръмотевици, но през почивните дни вероятността за валежи намалява, а максималните температури ще продължат да се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оценяват щетите след силната буря в Стара Загора
Оценяват щетите след силната буря в Стара Загора
Константин Папазов: Подадох оставка от Надзорния съвет на Левски под натиск
Константин Папазов: Подадох оставка от Надзорния съвет на Левски под натиск