НОВИНИ

Очаква се предимно слънчево време със слаби валежи

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 28.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Времето
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса. Вятърът ще продължи да отслабва, но в югоизточните райони от страната са възможни локално интензивни валежи и гръмотевици. Превалявания, предимно слаби, ще има и на много места в Южна и Източна България.

И през нощта ще има слаби валежи от дъжд, главно в планинските райони. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури утре ще са между 10 и 17 градуса, на морския бряг от 18 до 21 градуса, а максималните температури - между 24 и 29 градуса. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Ще преобладава слънчево време с вероятност за слаби превалявания в югозападните и в източните райони от страната, включително и по южното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат от 25 до 27 градуса, в комбинация с умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще се задържи около 3 - 4 бала.

В планините и утре ще остане много ветровито. Ще духа умерен, временно силен вятър с посока от североизток.

Ще бъде по-често облачно, а превалявания се очакват на места в Родопите, Странджа и Сакар, където са възможни и гръмотевични бури.

Средиземноморският циклон, причинил проливните валежи в Гърция през последните дни, ще се запълва, но и утре в южната половина от Балканите ще има валежи от дъжд, на места значителни и придружени от гръмотевици.

У нас в близките дни ще преобладава слънчево време, а максималните температури слабо ще се повишат, с изключение на понеделник, когато не са изключени изолирани превалявания. В сутрешните часове ще бъде все по-хладно, на места с краткотрайни мъгли.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандалът с фалшиво овче сирене влиза в Комисията за защита на конкуренцията
Скандалът с фалшиво овче сирене влиза в Комисията за защита на конкуренцията
Бежански поток: Вече над 65 000 души са пристигнали в Армения
Бежански поток: Вече над 65 000 души са пристигнали в Армения