НОВИНИ

Очакват ни интензивни валежи и гръмотевици

Оранжев и жълт код в страната

Снимка: Симона Петрова
bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 21.04.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Очакват ни интензивни валежи и гръмотевици. Код жълто за възможни локални значителни количества е в сила днес в цялата страна, а в югозападните райони предупреждението е от втора степен - код оранжево. Причината - поредният средиземноморски циклон, който преминава през Балканите.

Максималните температури ще останат без съществена промяна спрямо вчера - между 13° и 18°, в София около 12°. Вятърът ще е слаб, в Източна България умерен, от юг-югоизток, а вълнението на морето по Черноморското ни крайбрежие ще се усилва.

През нощта от запад валежите временно ще спрат, но до сутринта в Лудогорието все още ще превалява. Ще духа до умерен западен вятър. Минималните температури утре ще са между 4° и 9°, в София около 5°, а максималните между 14° и 21°.

Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България силен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време.

И в планините ще преобладава слънчево време, с изолирани превалявания в масивите от Западна България, но ще бъде много ветровито.

След временно спиране утре през нощта срещу вторник и във вторник се очакват отново валежи, на места интензивни и значителни по количество.

В сряда превалявания ще има на по-малко места и предимно слаби, но в четвъртък и петък отново се очакват проливни валежи и гръмотевични бури.


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ансамбълът на България е шести на финала с пет обръча на Световната купа по художествена гимнастика в Баку
Ансамбълът на България е шести на финала с пет обръча на Световната купа по художествена гимнастика в Баку
Георги Дерменджиев, Любомир Ганев и сестри Стоеви в "Арена спорт" (ВИДЕО)
Георги Дерменджиев, Любомир Ганев и сестри Стоеви в "Арена спорт" (ВИДЕО)